Avaleht » Filmitegijad

Vambola Vällik

Vambola Vällik

Vt ka Vambola Velli-Vällik

3.03.1937–6.09.2022

Helirežissöör Vambola Velli-Vällik töötas Eesti Televisioonis ja Eesti Telefilmis 1959–2002. Ta alustas 1959. aastal Eesti NSV Tele-Raadiokomitee autojuhina ning ehitas ja sisustas Eesti Televisiooni esimese filmivõteteks vajaliku helibussi. Seejärel töötas samas helitehniku ja -operaatorina. Alates 1970. aastast oli ta helirežissöör ja muusikaline kujundajana stuudios Eesti Telefilm. Paralleelselt põhitööga töötas alates 1980. aastast Eesti Reklaamfilmis kuni selle likvideerimiseni dokumentaalfilmide ja AV filmide muusikalise kujundajana. Pärast Eesti Telefilmi likvideerimist kuni pensionile jäämiseni 2002. aastal oli ta muusikaline kujundaja Eesti Televisioonis.

Loe edasi

Fotod (2)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2015 "Arvo Pärt - Isegi kui ma kõik kaotan" Dokumentaalfilm Helioperaator
1998 "Euroopale lähemale" Muud liigitused Helirežissöör
1997 "Ja saagu teid palju kui liiva meres" Dokumentaalfilm Helirežissöör
1997 "Läänemaa teedel" Muud liigitused Helirežissöör
1996 "Griša" Dokumentaalfilm Helirežissöör
1996 "Kollektiivleping koolides ja lasteaedades" Muud liigitused Muusikaline kujundaja
1996 "Protokoll" Dokumentaalfilm Helirežissöör
1995 "Armuavaldus" Telemängufilm Helirežissöör
1995 "Eestimaa ja Liivimaa mõisad ning suguvõsad " Dokumentaalfilm Helirežissöör
1994 "Jõulud Leninita" Dokumentaalfilm Helirežissöör

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm