Avaleht

Vambola Velli-Vällik

Avaleht

Vambola Velli-Vällik

Vambola Velli-Vällik

Vt ka Vambola Vällik

3.03.1937–6.09.2022

Helirežissöör Vambola Velli-Vällik töötas Eesti Televisioonis ja Eesti Telefilmis 1959–2002. Ta alustas 1959. aastal Eesti NSV Tele-Raadiokomitee autojuhina ning ehitas ja sisustas Eesti Televisiooni esimese filmivõteteks vajaliku helibussi. Seejärel töötas samas helitehniku ja -operaatorina. Alates 1970. aastast oli ta helirežissöör ja muusikaline kujundajana stuudios Eesti Telefilm. Paralleelselt põhitööga töötas alates 1980. aastast Eesti Reklaamfilmis kuni selle likvideerimiseni dokumentaalfilmide ja AV filmide muusikalise kujundajana. Pärast Eesti Telefilmi likvideerimist kuni pensionile jäämiseni 2002. aastal oli ta muusikaline kujundaja Eesti Televisioonis.

Loe edasi

Fotod (4)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1993 "Mina, Lennart Meri..." Dokumentaalfilm Helirežissöör
1993 "Talujutud maa ja taeva vahel" Dokumentaalfilm Helirežissöör
1989 "Süda ei põle ära" Dokumentaalfilm Helirežissöör
1982 "Jaan Oad" Dokumentaalfilm Helirežissöör
1977 "Kaptenid" Dokumentaalfilm Helirežissöör
1976 "Kodurand" Muusikafilm Helirežissöör
1973 "Kaugsõit" Dokumentaalfilm Helirežissöör
1973 "Kõrgepinge" Dokumentaalfilm Helirežissöör
1973 "Vana valss" Muusikafilm Helirežissöör
1972 "Inimeselt inimesele" Dokumentaalfilm Helirežissöör

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm