Avaleht » Filmitegijad

Ants Martin Vahur

Ants Martin Vahur

Filmi- ja teleoperaator, Steadicami operaator Ants Martin Vahur on sündinud 20. jaanuaril 1980. aastal Tallinnas. Lõpetas 2005. aastal Balti Filmi- ja Meediakooli operaatori erialal, 2006–2007 täiendas end operaatori erialal Londoni filmikoolis The London Film School. 1999–2003 töötas monteerijana telekanalis TV3, alates 2002. aastast töötanud vabakutselise operaatorina kõikides Eesti telekanalites (ETV, Kanal2, TV3), paljude dokumentaal- ja mängufilmide juures, aga teinud töid ka Soome filmidele (nt krimisari "Karppi", mitmed Aku Louhimiehen filmid), samuti BBC-le (sari "World Of Fire") ja HBO-le (telesarja "Tšornobõl" A-kaamera operaator).

Fotod (2)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2022 "Kes tappis Otto Mülleri?" Teleseriaal B-kaamera operaator
2022 "Marju. Südame kutse" Dokumentaalfilm Operaator
2021 "Olev Subbi. Elu kuues peatükis" Dokumentaalfilm Operaator
2021 "Süü" Teleseriaal Operaator
2021 "Vaga vesi" Teleseriaal Operaator
2020 "Kunst on ainuke pääsetee" Dokumentaalfilm Operaator
2020 "O2 " Mängufilm Operaator
Stedicam operaator
2018 "Pank " Teleseriaal Operaator
Stedicam operaator
2018 "Põrgu Jaan" Mängufilm Stedicam operaator
2018 "Võta või jäta " Mängufilm Stedicam operaator

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm