Avaleht » Filmiliigid

Näitleja Joller (1960)

Voldemar Panso samanimelise jutustuse järgi

Telemängufilm | Draama Kestus: 85:10

Bibliograafia

1960

Kalda, E. (1960). Esimene kunstiline telefilm. Rahva Hääl, 16. märts.
Bozits, L. (1960). Pervõi polnometraznõi. Sovetskaja Estonija, 18. märts. 
Tiisväli, A. (1960). "Näitleja Joller". Sonaat loomisjõust ja loomistahtest. Tartu Riiklik Ülikool, 21. okt.

1962

Aktjor Joller (1962). Moskovskaja Kinonedelja, 18. märts.
"Näitleja Joller" ekraanil (1962). Sirp ja Vasar, 18. aprill.
Sabaliauskas, G. (1962). Aktjor Joller. Novosti Ekrana (Vilnius), nr 11, lk 12 – 13.

1971

Eesti Telefilm ekranil: "Nätleja Joller" – 1960 (1971). Televisioon, 23.-28. aug.
Heim, E., Luur, A. (1971). Kaheteistkümne aasta lõikus. Edasi, 19. sept.
Endre, S. (1971). Mõtteid Eesti Telefilmi mängufilmidest. Rahva Hääl, 28. okt.

1975

Vestlusi lindilt. Virve Aruoja (1975). Televisioon, 21.-27. juuli.

1981

Skulskaja, J. (1981). Kak raskrõvajetsja psevdonim. Sovetskaja Estonija, 5. sept.
Reiljan, R. (1981). Eesti Telefilmi töömailt. Õhtuleht, 19. dets.

1985

Anupõld, E. (1985). Televisioon ja teised kaunid kunstid. Sirp ja Vasar, 19. juuli.

1995

Kommentaare Eesti filmile: Näitleja Joller [telesaade] (1995). ETV kultuuritoimetus, https://arhiiv.err.ee/vaata/kommentaare-eesti-filmile-naitleja-joller (10.01.2013).

2010

Lõhmus, J. (2010). “Näitleja Joller“ — väike suurfilm, mis tehti eelarveta muu töö kõrvalt. Maaleht, 4. dets.
Palli, I. (2010). Ester Pajusoo: Mängisin iseennast [filmis „Näitleja Joller“]. Maaleht, 4. dets.

2012

Märka, V. (2012). Miks see maailm küll kummuli käis? Eesti filmisajandi kümme eredamat luulestseeni. Sirp, 22. juuni.

2013

Laasik, A. (2013). Koomik ja traagik laulavad duetti teatrist [film „Näitleja Joller“]. Eesti Päevaleht, 15. veebr, lk 20.

 

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm