Avaleht » Filmiliigid

Tuulevaikus (1970)

Einar Maasiku jutustuse "Tuisu Taavi seitse päeva" ainetel

Mängufilm | Draama Kestus: 80:00

Bibliograafia

1970

Raun, O. (1970). Ärge unustage, et on tuulevaikus [filmivõtetest]. Kultuur ja Elu, nr 8, lk 35-37.
Tuulevaikus  - Безветрие (1970). Ekraan- Экран, nr 9, lk 2 -3, 11 -12.
Tuulevaikus  - Безветрие (1970). Ekraan - Экран, nr 11, k.2 -3, 12.
Tuulevaikus  - Безветрие (1970). Kino - Кино, nr 23, lk 1 -3, 13- 14.

1971

Treier, E. (1971). Tuulevaikuseta. Õhtuleht, 7. jaan.
Tubli, A. (1971). Tuisu Taavi Viljandis. Tee Kommunismile, 9. jaan.
Градова, Л. (1971). Когда повзрослеещь Таави? Молодежь Эстонии, 16. jaan.
Tobro, V. (1971). Mis juhtus Tuisu Taaviga? Noorte Hääl, 16. jaan; Rmt: Tobro, V. (1982). Teater ja film. Tallinn, lk. 155-158.
Александрова, Л. (1971). В процессе возмужания. "Безвертие", новая картина "Таллинфильма". Сов. Эстония, 17. jaan. 
Tuuleta purjed (1971). Sirp ja Vasar, 22. jaan, lk 4-5. Allkiri: Kineast.
Макарова,О. (1971). На экране хозяин земли. Сов. культура, 26. jaan.
Луговскои, П. (1971). Героий фильма - рыбак. Водный транспорт, 22. aprill.
Валюлис, С. (1971). В гостях - эстонские фильы. Комсомольская Правда, Вильнюс, 22. mai.
Киноафиша недели (1971). Веч. Новости, Вильнюс, 24. mai.
Цыпленков, В.(1971). Смотрите на спедующей неделе. Кировская Правда", 10. okt.
Tuisu Taavi seitse päeva (1971). Droša (Gruusia NSV), 21. okt, (gruusia k).
Фильмы недели (1971). Сов. Беларуссия, 24. okt.
Сиймер,М. (1971). С маркой "Таллинфильм". Сов. Аджария, 30. okt. 

1972

Tobro, V. (1972). Kirjandus ja film. Tallinn: Eesti Raamat. Sisust: “Tuulevaikus”, lk 18, 43, 45, 70.
Ivanova, T. (1972). Teema ja selle realiseerimine [ajalehest “Pravda”, lüh.]. Rahva Hääl, 20. jaan.
Иванова, Т. (1972). Воплощение темы. Кинообозрение. Правда, 8. jaan, lk 3.
Неделя Эстонских фильмов (1972). Сов. Клайпеда, 13. veebr.
Анкудинов, Г. (1972). Фильмы недели, Сов. Литва, Вильнюс, 15. veebr.

1987

Kaat, M. (1987). Ideaalmaastik ehk tuulevaikus. Noor kangelane 1970.-80ndate eesti filmis. Vikerkaar, nr 2, lk 43-47.
Каат. М.(1987). Идеальный пейзаж, или Безветрие. Молодой герой - современник на Эстонском экране семидесятых годов. Радуга, nr 2, lk 81 -87.

2003

Orav, Õ. (2003). Tallinnfilm I. Mängufilmid 1947-1976. Tallinn: Eesti Entsüklopeediakirjastus. Lk. 492-499, 764-765.

2012

Märka, V. (2012). "Tädi, kuidas seda peatada?!" [Motikas kui Eesti filmi rekvisiit]. Kultuuri KesKus, juuli-aug, lk 23-25.                                                                                                                                                                                                                         

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm