Avaleht » Filmiliigid

Andruse õnn (1955)

Hans Leberechti romaani "Kaptenid" ainetel

Mängufilm | Draama Kestus: 94:00

Bibliograafia

1955

Хаав, Р. (1955). „Счастье Андруса”. Сов. Эстония, 19. juuli.
Радин, С. (1955). Андрус находит свое счастье. Сталинская молодежь, 19. juuli.
Peep, H. (1955). Uus eesti kunstiline film. Edasi, 20. juuli.
Liives, A. (1955). “Andruse õnn”. Õhtuleht, 23. juuli.
Tigane, L. (1955). “Andruse õnn”. Sirp ja Vasar, 29. juuli, lk 5.
Nurmoja, V. (1955). Andrus leiab oma koha. Rahva Hääl, 30. juuli.
Ratassepp, V. (1955). Hea kavatsuse mittetäielik lahendus. Noorte Hääl, 9. aug.
Raave, K. (1954). Nii valmib “Andruse õnn”. Sirp ja Vasar, 20. aug, lk 6-7.
Пиотровская, Е. (1955). „Счастье Андруса”. Веч. Ленинград, 17. okt.
Валин, И. (1955). Андрус находит счастье. Сов. Латвия, 22. nov.

1956

Järvalt, E. (1956). Mõtteid filmi “Andruse õnn” kasvatusliku väärtuse kohta. Nõukogude Õpetaja, 21. jaan.

1965

Laur, H. (1965). Minu elu filmis. Pilt ja Sõna, nr 3, lk 18-19.

2001

Murdmaa, P. (2001). Eesti kino Suur Vend Herbert Rappaport. Sirp, 9. nov, lk 10.

2003

Orav, Õ. (2003). Tallinnfilm I. Mängufilmid 1947-1976. Tallinn: Eesti Entsüklopeediakirjastus, lk 92-97, 747.

2010

Lõhmus, J. (2010). Veel hiljuti tehtigi selliseid filme. Maaleht, 7. okt, lk 29.
Palli, I. (2010). Orgulas – „Andruse õnn” mul nina püsti ei ajanud. Maaleht, 7. okt, lk 29.
Laasik, A. (2010). ETV 2 näitab Nõukogude aja filme. Eesti Päevaleht, 9. okt, lk 4.

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm