Avaleht » Filmiliigid

Fox Season (2007)

BFM rahvusvaheline filmikunsti õppekava: kursusetöö (MA)

Tudengifilmid Kestus: 12:28

Huviinfo

Arian Leviniga kahasse tehtud dokumentaalfilm Soomes rebasefarmis hooajatöödel käivast Vinni noormehest „The Fox Season” on käinud festivalidel ja võitis järgmise aasta ülevaatuse. Paljud filmid valmivadki Liinal koostöös elukaaslase, helilooja ja helireþissööri Arian Leviniga. Koos tehti ka magistriprogrammi lõputööna 
valminud lühifilm „Väikeste linnade mehed”, mis jätkab jõuliselt Liinale omasel absurditoonil, vihastades nii
mõndagi isikut, kes sellest stiilist läbi ei suuda näha. Film räägib kahest väikelinna noormehest, kes veedavad oma päevi garaažis hängides ja mitte midagi tehes. Niimoodi vegeteerides võib armuda sõbra emasse ja
tekkida näiteks ideid peenise mahalõikamisest. Lõputööde kaitsmisel eristus Liina film just oma tugeva
visuaalse läbimõeldusega valguse, värvi ja kunstnikutöö osas. Liina looming ei jäta külmaks ja see ongi ju ühe filmilooja puhul kõige olulisem — kui sinust ei räägita, siis sind pole olemaski. Külmaks ei jäänud ka hindajate kogu ningmagistrikraad on nüüd edukalt kätte saadud.

Lõik Kadriann Kibuse artiklist ajakirjas Teater, Muusika, Kino

 
L i i n a   P a a k s p u u   o n   s ü n d i n u d 30. märtsil 1980. aastal Tallinnas. Perekond elas Nõmmel; ema  Maire on pedagoogilise haridusega ja isa  Sulev ettevõtja. Liina ema meenutab: "Liina oli juba varakult väga  küps.Ta hakkas väga vara rääkima. Need küsimused, mida ta minult küsis — ma ei oska öelda —, need olid nii  teistmoodi ja nii keerulised, et ma ei osanud neile vastata. Kuidas nii väike laps oskab niimoodi arutleda?!"
Liina käis 69. lasteaias, Pääsküla 61. keskkoolis ja alates üheksandast klassist Tallinna 44. keskkoolis. Koolis oli ta eestvedaja ja liider, öeldes, et keegi ju ei tee, eks ma siis pean korraldama ja tegema. Tallinna Kunstikool ja Kanutiaia Noortemaja näitering Maret Oomeri juhendamisel olid selle aja lahutamatud osad.
1998. aastal me astusime teise lennuna Concordia Ülikooli elektroonilise meedia erialale. Kursusejuhendaja Hagi Šein ja teised õppejõud (Marianna Kaat, Ilmar Raag, Dorian Suoin jt) lubasid küllaltki palju improviseerida ja lasid teha just selliseid töid, nagu me soovisime. Nii hakkas t eatud s e l t skond kat s e tama muusikavideote, dokumentaal- ja lühimängufilmidega innukamalt, kui õppekava ette nägi.
Valikulised katked Kadriann Kibuse artiklist ajakirjas Teater, Muusika, Kino

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm