Avaleht » Filmiliigid

Kes tappis Otto Mülleri? (2022)

Viaplay originaalseriaal, 8 osa

Teleseriaalid | Draama | Kriminaalfilm

Sisukokkuvõte

Kui legendaarne ärimees ja nõukogude maadlustšempion Otto Müller oma 65 sünnipäeval kodumõisas maha lastakse, on kohal kaheksa pereliiget. Igaühel neist on oma motiiv, igaüks neist räägib tapmisele eelnenud sündmustest erineva versiooni. Vastne uurijate paar Agnes Maramaa ja Gabriel Vanem saavad oma võimed tõeliselt proovile panna juhtumis, mis ähvardab päevavalgele tuua veel ühe kohutava saladuse.

1. osa: Kadunud poeg 

Pärast Otto mõrva peetakse kinni tema noorem poeg Oliver, kes oli nooruspõlves andekas muusik. Ta räägib uurijatele uskumatu loo, kus on oma roll ootamatutel külalistel. Agnese ja Gabrieli vastne koostöö toob kiirelt pinnale isiklikud küsimused.

2.osa: Igavene teine

Oskar, Otto vanem poeg, endine kümnevõistleja, on kaua kannatlikult oodanud, et talle antud lubadused saaksid teoks – kuid see ei juhtu. Ta leiab oma viisi pettumusega toime tulla. Agnesele meenub unustatud vahejuhtum, mis hakkab teda painama.

3.osa: Tuul ja torm

Marleen, Otto noor armuke toob päevavalgele uusi huvitavaid fakte minevikust. Tal on rääkida kaasahaaravad lood Ottost ja lisaks ka ühest veidrast kihlveost. Mõned seigad Agnese kohta püüavad Gabrieli tähelepanu ja panevad teda imestama.

4.osa: Kuni surm meid lahutab

Merle, Otto pereterapeudist abikaasa, jagab oma mälestusi noorest Ottost ja sellest, kuidas kõik omal ajal algas. Uurijad kuulevad Annekeni jõhkrast kombest. Agnes saab teada uue fakti Gabrieli kohta ning hakkab kahtlema tema kavatsustes.

5.osa: Tuhkatriinu

Anneken, Oskari koduperenaisest abikaasa toob juhtumisse värskeid juhtlõngu. Tema isiksus paneb uurijad päid vangutama. Üks vana ja hästi tuntud lugu saab täiesti uue lõpplahenduse. Uurijate suhetes toimub ootamatu pöörak.

6.oea: Mida su hing ihkab

Monika, Oliveri võluv ja pealtnäha muretu naine on saanud hiljuti Ottolt kalli kingituse, mis paneb kõiki selle üle imestama. Aga Monika ei ole ikka veel rahul. Aeg hakkab otsa saama ja uurijate omavahelised suhted kisuvad pingeliseks.

7.osa: Sina ei pea himustama 

Reeli, Oliveri esimene abikaasa ja kunagine laskesuusatamise noortekoondise lootus, teeb üllatava avalduse. Uurijad kahtlevad tema teo tegelikus motiivis. Mida rohkem minevikust paljastub, seda raskem on uurijatel koos töötada.

8.osa: Vagabond

Robert, Otto andekas lapselaps, räägib oma lapsepõlvest ja annab uurijatele hoopis uutmoodi infot Ottost. Kui surve juhtum lahendada muutub uurijate jaoks peaaegu talumatuks, viivad ootamatud lahendused üllatava lõpptulemuseni.

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm