Avaleht » Filmiliigid

Masingu maastikud: Tõuseb tume puu täis kollaseid tiibu (2008)

Valik filmitriloogia "Uku Masingu maastikud" lähtematerjale

Dokumentaalfilm

Bibliograafia

2001

Tootmaa, R. (2001). Püüdes tabada nähtamatut. Teater. Muusika. Kino, nr. 2, lk 81-83.

2005

Uku Masingut otsimas (2005). Eesti Kristlik Televisioon, 12. veebr.
Paenurm, M. (2005). Uku Masingut otsimas. Eesti Kirik, 19. jaan, lk 4.
Kroonikat: 1. aprillil 2005 toimus Isamaaliidu Tallinna piirkonna ruumides kirjandusõhtu, kus vaadati filmi Uku Masingust "Inimesepoeg Valgel Laeval. Masingu maastikud II" (2005). Looming, nr 5, lk 791.
Kroonikat: 25. aprillil 2005 toimus Tartus Tampere Majas kirjandusõhtu "20 aastat Masinguta". Näidati Vallo Kepi dokumentaalfilmi "Inimesepoeg Valgel Laeval. Masingu maastikud II" (2005). Looming, nr 5, lk 794.
Sommer, L. (2005). Geniaalne vanalaps ja vaimu jäädvustamine [filmitriloogia „Masingu maastikud“ 2. film „Inimesepoeg valgel laeval“]. Teater. Muusika. Kino, nr 6,  lk 94-101.

2007

Kroonikat: 21. veebruaril toimus Tartu Ülikooli raamatukogu konverentsisaalis filmiõhtu, kus näidati Vallo Kepi Uku Masingu ainelist dokumentaalfilmide triloogiat "Masingu maastikud": "Kitsas rada keset metsi", "Inimesepoeg Valgel laeval", "Surm on öömaja põllul" (2007). Looming, nr 3, märts, lk 473.

2008

Kitsas rada keset metsi / Masing’s Laandscape. Part I (2008). Rmt: Eesti film / Estonian Film 2000-2006. Tallinn: Eesti Filmi Sihtasutus, lk 284.
Inimesepoeg valgel laeval / Masing Landscapes. Part II (2008). Rmt: Eesti film / Estonian Film 2000-2006. Tallinn: Eesti Filmi Sihtasutus, lk 410.
Surm on öömaja põllul / Masing Landscapes. Part III (2008). Rmt: Eesti film / Estonian Film 2000-2006. Tallinn: Eesti Filmi Sihtasutus, lk 450.

         
2009

Rahvusraamatukogus esitletakse Uku Masingu sünniaastapäeva puhul DVD-d (2009). ERR, 22. aprill.
Veidemann, R. (2009). Ilmutuslik Uku Masing, 20. sajandi eesti geenius. Postimees, 23. apr, lk 14-15.
Tänavu tähistatakse Uku Masingu 100. sünniaastapäeva (2009). Eesti Kirik, 29. apr, lk 9.
Paenurm, M. (2009). Killuke Masingut koos kommentaariga [intervjuu Vallo Kepiga]. Eesti Kirik, 13. mai, lk 6.
Kolk, M. (2009). Taju uste võti. Sirp, 19. juuni, lk 30.
Laasik, A. (2009). Sisepagulase metafüüsiline jälg. Eesti Päevaleht: Laupäev: Kultuur,  27. juuni, lk 8.
Aarma, J. (2009). Filmitriloogia Uku Masingust [intervjuu Vallo Kepiga]. Maaleht: TeRa, 6. aug, lk 4.
Kressa, J. (2009). Uku Masing - arbujatest kõige erillisem. Vooremaa, 24. nov.
Kressa, J. (2009). Masingut pole vaja karta. Vooremaa, 28. nov.

2010

Kepp, V. (2010). Uku Masingu maastikud: isikuloolise filmitriloogia käsikiri. Rmt: Merilai, A. (koost) (2010). Inimesepoeg Valgel laeval: Uku Masing 100. Tartu: Eesti Kirjandusmuuseum, Tartu Ülikool, lk 440-512.
Merilai, A. (2010). Masingu maailmade veerekese pääl [filmitriloogiast „Masingu maastikud“]. Teater. Muusika. Kino, nr 3, lk 92-99.

2012

Teinemaa, S. (2012). Vastab Vallo Kepp. Teater. Muusika. Kino, nr 12, lk 5-17, fotod.
Unustatud arbuja (2012). [Uku Masingu teemaõhtu Pärnu Muuseumis 12. detsembril 2012]. Pärnu Muuseum, 12. dets.

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm