Avaleht » Filmiliigid

Ratsavõistlused Tartus (1937)

Eesti Kultuurfilmi ringvaade nr.114, 5/5

Lühem versioon "Sõjaväe ratsavõistlused Tartus", EKF ringvaade nr.132, 14/18 (1937)

Filmikroonikad Kestus: 01:42

Huviinfo

Tartu traditsioonilised sügisesed ratsavõistlused toimusid 4.-6.09.1937 Tähtvere mõisas 4. suurtükiväegrupi korraldusel. Osavõtjaid oli kogu vabariigi suurtükiväest, ratsarügemendist, Lahingkoolist (ohvitserid ja allohvitserid) ning 7. rügemendi ratsakomandost. Võistlusrajal oli üle 100 hobuse.
Esimene ala oli takistussõit ohvitseridele Postimehe rändauhinnale. Seejärel toimus takistussõit ohvitseridele ning väeosadevaheline takistussõit. Võistluste alguseks oli rada kohendatud rahvusvahelisele raskusastmele vastavaks – takistuste kõrgus 1,4 meetrit; kaks panketti, millest üks kõrgendati kahemeetriseks; uus kraav laiendati kolmemeetriseks.
Postimehe auhinna võitis leitnant Hannula hobusel Pupsik, allohvitserde takistussõidu allohvitser Hanneste hobusel Säinas. Väeosadevahelises takistusteatesõidus oli parim 4. suurtükiväegrupp

Tartu ratsavõistlustest ajalehtede põhjal:
Paremad ratsasportlased koonduvad Tartu (1937). Postimees, 2. sept, lk 4.
"Postimehe" karika võitis leitnant Hannula (1937). Postimees, 5. sept, lk 2.
4. grupp võitis peaministri karika (1937). Postimees, 6. sept, lk 7.
Tartu parimaks väeosaks ratsutamises 4. grupp (1937). Postimees, 7. sept, lk 5.

Suurejoonelised ratsavõistlused Tartus peetakse 4.,5. ja 6. septembril Tähtveres
/.../Sedapuhku võistlevad 3. ja 4. suurtükiväe grupp, ratsarügement, lahingukool ja 7. rügemendi ratsakomando. Peale nende võtavad osa ka Tartu linna ja maakonna kaitsemaleva malevlased.
/.../ Sõitudest saab huvi pakkuma väeosadevaheline takistus-teatesõit, millest võtavad osa ohvitserid, allohvitserid ja aspirandid ning milline ala on meil uudne. Tõkkeid on uuendatud, ning kõik vastavad rahvusvahelistele määrustele. Poolast toodud kallid ratsahobused sedapuhku kaasa ei võistle, kuna on veel noored. Piirdutakse vaid nende demonstreerimisega. Külalistena saabuvad võistlusele ratsaväe inspektor kindral Jonson ja suurtükiväeinspektor kindral Kauler. Eesti Kultuurfilmi poolt filmitakse võistlused.
Suurejoonelised ratsavõistlused Tartus (1937). Uus Eesti, 2. sept, lk 2.

Tartu ratsavõistlused avati kolme suurtükipauguga
/.../ Publiku hulgas paistsid silma kindral Tõnisson, san-kindr Rossmann, rügemendiülem kolonel Kurvits, abilinnapea Luik jt. Võistluse alul demonstreeriti ka Vorbuse riikliku hobusekasvanduse tõuhobuseid.
Tartu ratsavõistlused avati 3 suurtükipauguga (1937). Uus Eesti, 5. sept, lk 2.

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm