3/6
Raviotstarbelise piimasaaduse valmistamine Õisu võitööstuses.
Piimatööstuses jääb juustu valmistamisel järele hulgaliselt tootmisjääke - vadakut. Õisu võitööstuse novaatorid on leidnud sellele hea lahenduse - nad pastöriseerivad juustuvadaku ja kasutavad seda söödaks atsidofiilbakteritele. Bakterimassi tootmise protsess, selle eraldamine tsentrifuugis söödakultuurist ja pakendamine purgikestesse. Atsidofiilbaktermass on tõhusaks vahendiks seedehäirete puhul ja ainevahetuse ergutamiseks.
Filmi režissöör: Reet Kasesalu
Tootjafirma | Kunstiliste- ja Kroonikafilmide Tallinna Kinostuudio |
Värvus | m-v |
Heli | helifilm |
Teose liik | Filmikroonikad, Filmikroonika 1940 II pool-1991 |
Esitlus / dialoog | eesti |
Kestus: | 00:54 |