Avaleht » Filmiliigid

Uue reisijatehoone avamine Tallinna sadamas (1936)

Eesti Kultuurfilmi ringvaade, 3/7

Filmikroonikad Kestus: 01:54

Huviinfo

Postimees sündmusest

Tallinna sadamas avati uus reisijatehoone

Hoone anti üle maksudevalitsuse käsutusse.

Laupäeval kell 12 avati Tallinna sadamas Kaupmehe sillal uus reisijatehoone. Avamine toimus pidulikult kutsutud külaliste juuresolekul.

Avamisaktusel ütles avasõnad veeteede valitsuse direktor E. Avik, andes ülevaate ehitamiskäigu kohta. Reisijatehoone on ehitatud endise aida asemele ja ehitustöödega alustati 1. juunil. Hoone välimised tööd lõppesid 14. detsembril ja sisemised tööd 29. jaanuariks. Ehitamisel saadi teedeministeeriumi poolt krediiti 60.000 krooni, millise summa ulatuses ka ehitustöö toimus. Avamiskõnes dir. Avik märkis, et uus reisijatehoone on mitme heatahtliku riigiasutise koostöö tulemus, kuna siin kaasa aidanud on teedeministeerium, maksudevalitsus ja teised. Kõne lõpul dir. Avik andis uue hoone üle maksudevalitsuse käsutusse, kuna maksudevalitsus, kellele alluvad teatavasti ka tolliasjad, on reisijatehoone peamiseks kasutajaks. Dir. Avik andis ühtlasi maksudevalitsuse dir. Kukele üle hoone võtmed. Selle järele kõneles teedemin. kol. Sternbek, kriipsutades alla, et sadama reisijatehoone on kohaks, kust välismaalt tulija saab esimese mulje riigi kohta, ning on hea, et nüüd oleme saanud sadamasse ilusa reisijatehoone. Seepeale teedeminister Sternbek lõikas läbi rahvusvärvilise lindi, mis ühendas reisijatehoone kaht ruumi. Lõpuks kõneles maksudevalitsuse dir. Kukk, avaldades headmeelt selle üle, et tolliametkonnal on nüüd uues ruumis palju paremad töötamisvõimalused. Ühtlasi avaldas dir. Kukk tänu teedeministrile, veeteede valitsuse juhile ja ka majandusministrile, kes kaasa aidanud hoone ehitamiseks ja vastavate summade saamiseks. Sellega oli ka avamistalitus läbi, ja  reisijatehoone kasutamiseks avatud.
Uus reisijatehoone Tallinna sadamas on kõigiti nägus ja õnnestunud. Hoone põrandapind on üle 600 ruutmeetri. Sellest on kaetud erilise kummikattega 435 ruutmeetrit. Nagu asjatundjad räägivad, on uus reisijatehoone Tallinna sadamas Balti mere sadamatest kõige moodsam ja nägusam. Vana hoone, mis ammu oma aja ära elanud, kuulub nüüd lammutamisele.
Tallinna sadamas avati uus reisijatehoone (1936). Postimees, 1. märts, lk 3.

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm