Avaleht » Filmiliigid

Prügikoll (1997)

Eesti Kroonika nr 10 (1575), oktoober 1997

4/4

Filmikroonikad Kestus: 01:03

Huviinfo

"Prügikoll" õpetas lauluväljakul koolinoori

Eesti Jäätmekäitlejate Liidu eestvedamisel toimus eile Tallinna lauluväljakul laste teabepäev "Prügikoll", mille peaeesmärk oli tutvustada õpilastele prügimajandust ja jäätmekäitlemist.

Üritust "Prügikoll" külastas erinevatel andmetel kuni tuhatkond inimest, kelle seast suurema osa moodustasid noored, kes osalesid aktiivselt prügitoojate ja prügikolli võistlustel. Noortele esinesid Black Rokit ja LDorado. Huvilistel oli võimalus imetleda prügiveoautode kollektsiooni, millesse kuulus kümmekond autot.
Toomas Reisalu. Õhtuleht, 26. oktoober 1997
http://www.ohtuleht.ee/11558

Prügikoll mürgeldab lauluväljakul

Keskkonnateemalise õpilasürituse Prügikoll korraldavad lauluväljakul keskkonnaamet, haridusamet ja Eesti Jäätmekäitlejate Liit. Liidu juhatuse esimehe Mati Arro sõnul on Prügikolli eesmärk selgitada lastele, mida tähendab prügimajandus tänapäeva linnas, mis on jäätmekäitlus, kuidas toimida ohtlike jäätmetega. Lauluväljakule tuuakse tutvustamiseks moodsad prügiveoautod ja muu olmeprügi käitlemise tehnika, korraldatakse lustakaid võistlusi.

Keskkonnaameti juhataja Aap Mumme ütles, et peatselt valmivad keskkonnaameti eestvedamisel keskkonnahoidu, eelkõige õiget prügikäitlust õpetavad prospektid koolinoortele, mis on ühtlasi ka ürituse Prügikoll loteriipiletiteks.
Keskkonnaameti osakonnajuhataja Jüri Terase sõnul trükitakse 2000 eestikeelset ja 1000 venekeelset bukletti, mis jagatakse pealinna koolidesse. Koostatud teatmiklehed on üldhariva sisuga, kus on lahti seletatud jäätmekäitluse põhimõisted nii kirjas kui pildis. Samuti on kirja pandud noortepärased juhised jäätmekäitluseks.
Prügikollis osalejate vahel loositakse välja ka hulgaliselt suveniire ja muid auhindu. Prügikolli eriauhind kuulub meeskonnale, kes võidab võistlusmängu "Prügi koht on prügikastis".
Jaanus Nurmoja. Prügikoll mürgeldab lauluväljakul. Eesti Päevaleht, 18. oktoober 1997
http://www.epl.ee/news/tallinn/prugikoll-murgeldab-lauluvaljakul.d?id=50745696


Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm