Avaleht

Martinus Daane Klemet

Huviinfo

  • Filmograafia:

    2016 FATCULA (HD / 9’04″ / Eesti Joonisfilm)

    2016 KARU HINDAB PRUUTE. MANSI LUGU (HD / 3’25″ / Eesti Joonisfilm)

    2014 ÕUDNE MAJA (HD / 4’15″ / Animartinus)

    2013 XYZtopia (35 mm / 14 min / Eesti Joonisfilm)

    2011 RISE AND FALL OF W.C. (BD / 5’40″ / Eesti Kunstiakadeemia)

    2009 IN THE AIR (35mm / 8’38″ / Eesti Joonisfilm)

    2007 LIGHT MY FIRE (35mm / 3’16″ / Eesti Kunstiakadeemia)

    2006 FURRY FLURRY (DVD / 3’50″ / Eesti Kunstiakadeemia)

    Katkeid meediast

    „Martinus Daane Klemet oma meediakriitilise joonisfilmiga „Õhus” on meie animamaastikul üsna värske veri, kuid tema filmidel tasuks juba varakult silma peal hoida. Uue autori teos tundub vanade kalade kõrval teatud mõttes tänapäevasem ja eesti animafilmi kontekstis ehk isegi eraldiseisvam. Animeerimislaadilt on tegu üsna staatilise filmiga, kuid Gerda  Märtensi kujundatud üldstilistika mõjub kaadrikompositsioonis esteetiliselt nauditavana. Inimeste käitumine on selges seoses teleriekraanil kuvatava pildiga, mis nende reaalsust manipuleerib. See film vaatleb huntide ja inimeste vahelist telekommunikatsiooni ning visualiseerib meediamulli null-gravitatsiooni.“

    Rebane, M.-L. (2009). Eesti animafilm külvab uusi seemneid, Sirp, 20. nov.

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm