Avaleht

Kalju Kivi

Kalju  Kivi

Filmikunstnik, stsenarist ja režissöör Kalju Kivi on sündinud 23. märtsil 1951 Tartus. 1967. aastal lõpetas kaheksanda klassi, olles käinud viies erinevas koolis. Et Merekooli sissesaamine ei õnnestunud, jätkusid õpingud Kutsekoolis nr 3 vedurijuhi erialal, pärast lõpetamist 1969. aastal asus tööle Valga Veduridepoose auruvedurijuhi abina. Samal aastal värvati nõukogude armeesse raudtee vägedesse. Õpingud jätkusid 1972 Tartu Kunstikoolis puidu kunstilise töötlemise erialal. Õpingud jäid selles koolis pooleli. Jätkus töömehe karjäär - puusepana teeninduskombinaadis Kalev. 1974 lõpetas õhtukeskkooli, 1975-1980 õppis Eesti Riiklikus Kunstiinstituudis moekunstniku erialal. Pärast ERKI lõpetamist asus tööle Tallinnfilmi Nukufilmi stuudiosse režissöörina, paralleelselt käivitas Eesti Televisioonis saatesarja "Töötuba". Aastast 1995 Eesti ...

Fotod (2)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2017 "Igitee " Mängufilm Kunstnik
2015 "1944" Mängufilm Kunstnik
2015 "Tik-Tak" Animafilm Kellassepp
2013 "Elavad pildid" Mängufilm Kunstnik
2012 "Puhastus" Mängufilm Platsi administraator
2008 "Võõras " Mängufilm Spetsefektid
2007 "Georg " Mängufilm Kunstnik
2004 "Täna öösel me ei maga " Mängufilm Kunstnik
2003 "Kaksikelu" Mängufilm Kunstnik
2002 "Nimed marmortahvlil " Mängufilm Kunstnik Vedurijuht

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm