Avaleht » Filmitegijad

Raivo Trass

Raivo Trass

Lavastaja, näitleja ja pedagoog Raivo Trass sündis 12.03.1946 Tallinnas, suri 7.06.2022.
Trass lõpetas 1968. aastal Tallinna riikliku konservatooriumi lavakunstikateedri III lennu (kursuse juhendaja Voldemar Panso). 1968–1977 oli ta Draamateatri lavastaja ja näitleja, 1977–1985 Rakvere teatri peanäitejuht ja 1992–1994 lavastaja, 1985–1992 Draamateatri lavastaja, 1994–1997 Tallinna Linnateatri näitleja, 1997–2004 Endla peanäitejuht ja 2004–2005 lavastaja. Õppejõuna tegutses ta 1971–1978 TRK lavakunstikateedris ja 1988–1996 Tallinna pedagoogikaülikooli režiikateedris. Teatritöö kõrval mängis Trass paljudes filmides, näiteks „Viimne reliikvia” (1969), kus ta Hans von Risbieteri rollis ütles oma eesti filmiklassikasse läinud repliigi: „Minu laegas, minu kübar, minu mõõk! Minu pruut ootab mind!”; „Arabella, mereröövli tütar” (1982), „Vasaku ...

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2022 "Apteeker Melchior. Viirastus" Mängufilm Goswin
2022 "Kahe poole vahel" Tudengifilm Papi
2021 "Vanaema, saa tuttavaks" Mängufilm Vanaisa
2018 "Tuliliilia " Mängufilm Heimar
2015 "Lõpetamine" Tudengifilm Isa
2013 "Mandariinid" Mängufilm Juhan
2012 "Kõik muusikud on kaabakad" Mängufilm
Tudengifilm
Töökoja omanik
2012 "Vaba maa" Tudengifilm Heldur
2012 "Vasaku jala reede " Mängufilm Veteran
2012 "Vikatimehe poeg" Tudengifilm Vikatimees

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm