Avaleht » Filmitegijad

Aare Tiisväli

Aare Tiisväli

29.01.1938–25.05.2014

Tele- ja filmitoimetaja Aare Tiisväli sündis 28. jaanuaril 1938 Tallinnas. Lõpetas Antsla keskkooli ja 1961 Tartu Riikliku Ülikooli ajaloo-keeleteaduskonna. Samast aastast asus tööle Tallinna Televisioonistuudiosse, ajakirjandusele oli teinud kaastööd juba 1952. aastast. Töötas Eesti Televisioonis 1961–2014. Oli Valdo Pandi legendaarse 313 otsesaatest koosneva sarja „Täna 25 aastat tagasi“ toimetaja, üks „Noortestuudio“ algatajatest kuuekümnendate aastate alul, toimetas saatesarju „Stoppkaader“ ja „Foorum“, töötas „Aktuaalses kaameras“ jpm. Kuni 1985. aastani oli ta Eesti Telefilmi peatoimetaja asetäitja, kus tema vastutusalas oli stsenaariumide toimetuse juhtimine, edasi sai tast toimetuskolleegiumi koosseisuline liige. Toimetanud ja produtseerinud sadakond telefilmi ning olnud ise mitme filmi stsenaariumi autoriks.

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1996 "Keisrilõige" Dokumentaalfilm Toimetaja
1993 "Antsla. Sügis 1993" Dokumentaalfilm Produtsent
1993 "Kodust punaste pihlade all - Kalju Lepik" Dokumentaalfilm Produtsent
1992 "Diplomaadi saatus" Dokumentaalfilm Produtsent
1992 "Heino Lipu lugu" Dokumentaalfilm Produtsent
1992 "Ma tahaksin kodus olla …" Dokumentaalfilm Produtsent
1992 "Mälestus sinistes kildudes. Bernard Kangro" Dokumentaalfilm Produtsent
1992 "Uurimusfilm doktor Enn Vetemaa märkmeraamatute põhjal "Eesti näkid"" Telemängufilm Produtsent
Toimetaja
1991 "Aken aja liikumisse. Viivi Luik" Dokumentaalfilm Produtsent
1991 "Artur Taska" Dokumentaalfilm Produtsent

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm