Avaleht » Filmiliigid

Armastuse kahur (1998)

Teleseriaal oli Kanal 2 eetris 1998. aastal

8 osa, 1 hooaeg

Teleseriaalid | Ulmefilm

Kirjutised

https://www.ohtuleht.ee/20570/kogupauk-armastuse-kahurist-antakse-tana

Kogupauk armastuse kahurist antakse täna 

Eetrisse jõuab omamaine põnevusseriaal "Armastuse kahur"

GERDA KORDEMETS

Eesti päritolu seriaalid on tele-eetris kõrgelt hinnatud. "Õnne 13" on juba mõnda aega vaadatavuse edetabelis teine, TOP 20-sse mahub "M klubi" ja TOP 50 hulka "Waba Riik".

Nüüd on ka Kanal 2 astunud seriaalitootjate ridadesse. Ehkki rez^issöör Hardi Volmer nimetab sarja hellitavalt hoopis seeriateks. Esialgu on seeriaid plaanitud kaheksa: kaks esimest lavastab Volmer, kolm järgmist Peeter Simm ning kolm viimast taas Hardi Volmer. Operaator on Rein Kotov, stsenaristid Mart Sander ja Mati Unt, konsultant Igor Volke.

Igor Volke nimi viitab üsna selgelt, millisesse temaatikasse Kanal 2 seriaalitegijad pilgu on suunanud. Ka on "Armastuse kahurit" juba ette nimetatud ka Eesti X-files iks. Puutepunktideks üleloomulike juhtumiste temaatika ning blondi nais- ja brüneti mees-seksapiili ühendamine.

Siiski kasutavad tootjad kohalikke anomaalsete nähtuste dokumentaalmaterjale. Sarja tegevus võib aset leida nii Eestis kui ka mõnes täpselt määratlemata riigis - siin ei ole tegu kitsa geopoliitilise mängu, vaid kogu inimkonda erutavate ja ohustavate nähtustega.

1000 protsenti mees ja naine

Armastuse kahur on seletamatu jõud - relv -, mis tekib sensitiivsete eeldustega meeste ja naiste seksuaalenergiast. Väidetavalt tegeldud 70-ndate aastate teisel poolel KGB-le alluvas parapsühholoogia instituudis teooriaga, mis väitis, et kahe omavahel sobivate eeldustega inimese armastusenergia ühendamisel tekib erakordselt tõhus sensitiivne relv. Väidetavalt leidis teooria kinnitust ka praktikas.

"Kahurid - bioenergeetiliselt ühilduvad iseseisvad organismid, keda sageli nende plahvatusliku energiasööstu tõttu kutsutakse kahuriteks . Sellised organismid suudavad eksisteerida ka üksinda, kuid leides endale vastava nn. partnerorganismi , võib nende ajutegevus, intuitsioon, reaktsioon ja koordinatsioon paraneda kuni 1000%. Stimulatsiooniks on vaja bioenergeetilise sfääri kontakti primaarsel või sekundaarsel tasandil, see tähendab vahetut kokkupuudet organismide vahel või kokkupuudet esemete või kohtadega, mis kannavad kineetilises mälus kokkupuudet ühe või teise organismiga. Tõenäosus organiseerimatuks primaarseks kontaktiks on kaduvväike, funktsioneerivaid kahureid tuleb miljoni täiskasvanu peale ette umbes 2 paari." ( Mart Sander, "Bioenergeetika leksikon" )

Võitmatute ainus probleem

Võimas salaorganisatsioon Nelik (Ülla Ulla, Andrus Vaarik, Guido Kangur ja Taavi Eelmaa) on üks väheseid, kel niisugune relv nagu oleks. Need kaks, kelle seksuaalenergiast selles loos kahur tekib - noor veetlev baleriin (Maria Avdjuško) ja andekas maakler (Üllar Saaremäe) - on keskarvuti juba aastate eest välja sõelunud. Nelik on baleriini ja maakleri elu jälginud ja mõjutanud.

On aastatuhande lõpp. Koos kõigega muutub ka kuritegevuse profiil, aina rohkem tuleb ette juhtumeid, mille taga on tavakurjategija asemel ülikõrge intellektiga läbinähtamatul ajendil tegutsev tugev indiviid. Aina sagedamini näib, et kuritegevusse on segatud element, mida võib klassifitseerida kui seletamatut.

On aeg need kaks inimest omavahel kokku viia, et võidelda maailmakorra eest järgmise ajastu vahenditega, mis tunduvad täna veel võõrad.

Nelik saadab armastuse kahuri võitlema esmapilgul lahendamatute müsteeriumite, nii maise kui ka teispoolse kurjusega: inimeste ootamatud kadumised ja seletamatud surmad, kummalised epideemiad, geneetilised mutatsioonid, oletatav tulnukate sekkumine, KGB psühholoogiline salarelv.

Tundub, et armastuse kahuri jaoks pole ületamatuid raskusi. On ainult üks aga: võitmatu paar, kes teineteiseta peaaegu eladagi ei suuda, ei tohi jõuda füüsilise kontaktini.

Ka "Armastuse kahuri" saamislugu on intrigeeriv - see on Eestis esimene juhus, kui sellise projekti algatajad on näitlejad - Maria Avdjuško, Andrus Vaarik ja Taavi Eelmaa.

VAMBOLA SALUPUU fotod

1. Baleriin (Maria Avdjuško) ja maakler (Üllar Saaremäe) on koos 1000% tugevamad - nad on armastuse kahur.

2. Seeriate rez^issöör Hardi Volmer on möönnud "Armastuse kahuri" tootmise enda jaoks suure avantüüri olevat. Huvitav, kuhu ta sihib?

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm