Avaleht » Filmiliigid

Vabrikköök suvehooajal Pärnus (1966)

Ringvaade "Nõukogude Eesti" nr 3 (832), jaanuar 1966

3/5

Filmikroonikad Kestus: 00:46

Sisukokkuvõte

Ülevaade ühiskondlike toitlustamisettevõtete köökidest Pärnus.

Suvituslinna Pärnu kokad valmistuvad tagasi lööma oodatavat suvitajate pealetungi. Suvel kasvab alati sööjate hulk sedavõrd, et igal aastal on appi kutsutud 30 kokka teistest linnadest. Nüüd on abiks vastasutatud vabrik-köök, mille kotletiautomaat teeb tunnis 2000 kotletti. Kotlettide valmistamine uues köögis algab liharaiumisest ja hakkliha valmistamisest kuni valmistoodangu pakendamiseni. Uue suurköögi toodangust jätkub Pärnu linna toitlustusettevõtetele ja kulinaartooteid müüvatele kauplustele. Lisaks kotlettidele veetakse laiali metallnõudes ka karbonaade, šnitsleid, biifsteeke, antrekoote. Ostjad kulinaartoodete poes, kohvik-restoran Võit nimesilt.

Märksõnad: kauplus | kokad | kokandus | kulinaaria | liha hakkimine | liha raiumine | suurköök | toidu valmistamine suurköögis | toiduainetööstus | toidukastide laadimine | toitlustus | tootmise automatiseerimine | turustamine | Vaata kõiki »

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm