Avaleht

Ago-Endrik Kerge

Ago-Endrik Kerge

Näitleja ja lavastaja Ago-Endrik Kerge on sündinud 8. aprillil 1939. aastal. Ta lõpetas Tallinna Koreograafiakooli (1959), töötas balletisolistina Estonia teatris (1959–1967) ja Leningradi Music Hallis (1967–1969). Seejärel pöördus ta tagasi Estoniasse. 1976. aastal lõpetas Tallinna Riikliku Konservatooriumi lavakunstikateedri VII lennu (kursuse juhendaja Voldemar Panso) ja asus  tööle Tallinna Riiklikku Akadeemilisse Draamateatrisse näitejuht-lavastajana. Aastatel 1985–1990 oli Vanemuise teatri näitejuht. Teatritöö kõrvalt olnud ETV teleteatri režissöör, lavastanud Vanalinnastuudios, mänginud filmides jne.

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2019 "Klassikokkutulek 3: Ristiisad" Mängufilm Äi
2000 "Nota bene! Teatriluulud" Teleseriaal Režissöör
1995 "Wikmani poisid " Teleseriaal piiskop
1993 "Õnne 13" Teleseriaal Einar Karmik
1992 "Need vanad armastuskirjad" Telemängufilm Kindral
1988 "Narva kosk I jagu" Telemängufilm Režissöör Avloi
1988 "Narva kosk II jagu" Telemängufilm Režissöör Avloi
1986 "Saja aasta pärast mais " Mängufilm Välisminister Piip
1986 "Võtmeküsimus" Telemängufilm Režissöör
1985 "Kahe kodu ballaad I jagu" Telemängufilm Režissöör Priidik

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm