Avaleht

Lauri-Dag Tüür

Helilooja ja muusik Lauri-Dag Tüür on sündinud 18. märtsil 1981 Tallinnas helilooja Erkki-Sven Tüüri pojana. Lõpetas 2008 Eesti Muusikaakadeemias elektronmuusika ja kompositsiooni eriala ning jätkab õpinguid kompositsiooni magistriõppes. Ta on kirjutanud muusikat erinevatele filmidele, Marianne Kõrveri teatridebüüdile "Madame Bovary" (2011) ning Kaja Lindali ja Mari Mägi interaktiivsele labürintlavastusele "Ogalik" (2012). Kitarristina on Lauri-Dag Tüür tegutsenud bändides Loom, Luarvik Luarvik ja Melmac, alates 2010. aastast annab ta kontserte oma sooloprojektiga.


[seisuga 10.02.2013]

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2018 "Tõnu Kõrvits. Lageda laulud" Dokumentaalfilm Helirežissöör
2017 "Perpetuum mobile ja piiritud hinged " Dokumentaalfilm Helilooja
Helioperaator
2017 "Täideviija" Dokumentaalfilm Helilooja
2016 "Vigala Sass - viimased lindid" Dokumentaalfilm Helilooja
2014 "Lained ja võnked" Dokumentaalfilm Helilooja
Helioperaator
2013 "Ühendav usk" Dokumentaalfilm Helilooja
2012 "Saare võimalikkusest" Dokumentaalfilm Helilooja
Helikujundaja
2012 "Tšernobõli samuraid" Dokumentaalfilm Helilooja
2010 "Erkki-Sven Tüür: 7 etüüdi piltides" Dokumentaalfilm Helioperaator
2010 "Inimese mõõt" Dokumentaalfilm Helilooja

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm