Avaleht

Kersti Uibo

Kersti Uibo

Dokumentaalfilmide režissöör ja operaator Kersti Uibo on sündinud 22. septembril 1956 Kilingi-Nõmmel. 1971 lõpetas ta Metsapoole 8-klassilise kooli, 1974 Tallinna 7. Keskkooli, 1980 Moskva Maurice Thorezi-nimelise Võõrkeelte Instituudi inglise ja saksa filoloogina, 1991 Londoni Ülikooli Queen Mary College’i ajaloo teaduskonna bakalauruskraadiga ning 1995 National Film and Television School`i (NFTS) dokumentaalfilmi režii osakonna magistrikraadiga. Uibo õpingute ajal Briti filmikoolis juhtis dokfilmi režiikursust itaallane Herb DiGioia, kes on seotud 1960.—1970. aastate direct cinéma koolkonnaga USAs, üheks külalisjuhendajaks oli aga legendaarne Richard Leacock.

Kersti Uibo töötas 1980–1984 ETV-s muusikasaadete toimetajana. Pärast abiellumist 1985 asus ta elama Londonisse, kus töötas aastatel 1985—1988 Londoni ülikooli Queen ...

Loe edasi

Fotod (2)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2018 "Juured" Dokumentaalfilm Režissöör
2016 "Tule tagasi vabana!" Dokumentaalfilm Toimetaja
2015 "Valguseks/Valguseni/Valgusena" Tudengifilm Tõlkija
2012 "Tuvid" Dokumentaalfilm Konsultant
2011 "See on see päev" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
Operaator
Helirežissöör
2006 "Vaikelu naisega" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
Operaator
Helirežissöör
2004 "Jumalaga" Dokumentaalfilm Konsultant
2002 "Kitsas on värav" Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
Operaator
1994 "Evaldimaa" Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
Stsenarist
1993 "Diiva vannis" Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
Operaator
Helirežissöör
Monteerija

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm