Avaleht

Janno Jürgens

Janno Jürgens

Režissöör ning stsenarist Janno Jürgens on sündinud 18. mail 1985 Haapsalus, kus lõpetas 2004 Haapsalu Gümnaasiumi. Õppis alates 2006. aastast Balti Filmi- ja Meediakoolis filmirežissööri erialal, mille 2012 lõpetas. Peale lõpetamist on Jürgens end filmialaselt täiendanud osalusega programmis EKRAN 2014 Andrzej Wajda Film School / Studio ning samal aastal ka Angers Workshop'i raames Prantsusmaal. Tema tuntumad tööd on “Räägitakse, et tomatid armastavad rokkmuusikat” ja lühifilm “Distants”, mis valiti Locarno filmifestivali programmi. 2017. aasta augustis alustas ta oma esimese täispika mängufilmi "Rain" võtetega. 2015. aastast on Jürgens Eesti Kinoliidu liige.

Loe edasi

Fotod (3)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2018 "Rain (tootmises)" Mängufilm Režissöör
Stsenarist
2017 "Mehetapja/Süütu/Vari " Mängufilm Eriefektid
2017 "November " Mängufilm Dekoratsioonide valmistaja
2016 "Räägitakse, et tomatid armastavad rokkmuusikat" Mängufilm Režissöör
Stsenarist
2014 "Meedik" Dokumentaalfilm Režissöör
Operaator
Monteerija
2013 "Olga" Mängufilm
Tudengifilm
Spetsefektid
2012 "Distants" Tudengifilm Režissöör
Stsenarist
2009 "Tulepistmine" Tudengifilm Režissöör
Stsenarist
2008 "Inimestest" Tudengifilm Režissöör
Stsenarist
Helirežissöör
2008 "Kuraditõestus" Tudengifilm Režissöör

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm