Avaleht

Toomas Hõrak

Toomas Hõrak

Lavastuskunstnik Toomas Hõrak on sündinud 22. märtsil 1951. aastal Tartus. Ta õppis 1958–1969 Tartu 2. Keskkoolis, lõpetas 1975 tarbekunsti erialal Tartu Kunstikooli ja 1980 dekoratiiv-tarbekunsti erialal Eesti NSV Riikliku Kunstiinstituudi. Olnud 1980–1994 Tallinnfilmi kunstnik-lavastaja („Saja aasta pärast mais”, 1986; „Varastatud kohtumine”, 1989; „Äratus”, 1990; „Tulivesi”, 1994), hiljem tegutsenud vabakunstnikuna, õpetanud Eesti Kunstiakadeemias stsenograafiat. Kujundanud filme („Minu Leninid”, 1997, Faama Film, Lenfilm; „Kirjad Inglile”, 2011, F-Seitse) ja telesaateid, olnud 2004. aasta üldlaulupeo kunstnik. Eesti Kinoliidu liige (1989).

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2017 "Mehetapja/Süütu/Vari " Mängufilm Kunstnik
2016 "Õnn tuleb magades" Mängufilm Kunstnik
2011 "Kirjad Inglile " Mängufilm Kunstnik Performansis osaleja
2011 "Üks mu sõber " Mängufilm Kostüümikunstnik
2006 "Ruudi " Mängufilm Kunstnik
2002 "Jätkusõja viimased sõdurid" Dokumentaalfilm Kunstnik
2000 "Lunastus" Mängufilm Kunstnik
Kostüümikunstnik
1998 "Isa" Telemängufilm Kunstnik
1997 "E2-E4" Mängufilm Kunstnik
1997 "Jõulumees" Mängufilm Kunstnik

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm