Avaleht

Tõnu Oja

Tõnu Oja

Näitleja Tõnu Oja on sündinud 4. juulil 1958. aastal Tallinnas. Ta lõpetas 1976. aastal Tallinna 2. Keskkooli (Tallinna Reaalkooli) ja 1980. aastal Tallinna Riikliku Konservatooriumi (Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia) lavakunstikateedri IX lennu. 1980–1998 oli Tõnu Oja Tallinna Linnateatri näitleja ja 1996–1997 ka kirjandusala juhataja. 1998–2003 oli ta vabakutseline. Alates 2003. aastast töötab Oja Eesti Draamateatris. Teatritöö kõrval on Tõnu Oja tõlkinud näidendeid, kirjutanud teatiartikleid, luuletusi ja laulusõnu, mänginud telelavastustes, esinenud laste- ja meelelahutussaadetes. Ta on töötanud ka stsenaristi, saatejuhi ja lavastajana ning mänginud paljudes filmides, sh „Pihlakaväravad“ (1981), „Sügis“ (1990), „Täna öösel me ei maga“ (2004), „Sigade revolutsioon“ (2004), „August ...

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2019 "Johannes Pääsukese tõeline elu" Mängufilm Papa Lebedev
2019 "Lotte ja kadunud lohed " Animafilm Svennur (hääl)
2019 "Valvuri evolutsioon" Tudengifilm Valvur
2018 "Eia jõulud Tondikakul" Mängufilm August
2017 "Keti lõpp " Mängufilm Härra
2017 "Mõrv hotellis" Tudengifilm Taavet
2016 "Luuraja ja luuletaja" Mängufilm Endel
2016 "Õnn tuleb magades" Mängufilm Kai
2016 "Papad mammad" Teleseriaal Jüri
2015 "1944" Mängufilm Omakaitse leitnant

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm