Avaleht

Anneli Ahven

Anneli Ahven

Produtsent Anneli Ahven on sündinud 27. jaanuaril 1972 Tallinnas. Lõpetanud 1990. aastal Tallinna 9. Keskkooli, tudeeris ta aasta norra keelt Aasane Rahvaülikoolis Bergenis ja 1993–99 Eesti Humanitaarinstituudis germanistikat. Õnneliku juhuse läbi kutsuti ta Eestis vändatud Saksa telemängufilmi juurde tõlgiks. Paralleelselt õpingutega humanitaarinstituudis asus Anneli Ahven 1995 tööle tootmisfirmas Exitfilm. 2002. aastal kaitses ta Hamburgi Ülikooli Teatri-, muusikateatri ja filmiinstituudis magistrikraadi filmitootmise erialal. Ahven on osalenud mitmetel filmimarketingi, -finantseerimise ja stsenaariumiarenduse seminaridel ja õpikodades. 2010 esindas ta Baltimaid Cannes'i filmifestivali initsiatiivis "Producers on the Move". Kõrvuti tööga Exitfilmis töötab ta alates 2006. aastast Tallinna Ülikooli Balti Filmi- ja Meediakooli filmitootmise mooduli ...

Loe edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2019 "Johannes Pääsukese tõeline elu" Mängufilm Produtsent
2019 "Sandra saab tööd (tootmises)" Mängufilm Produtsent
2017 "Kolm päeva augustis" Mängufilm Produtsent
2017 "Luik" Mängufilm Kaasprodutsent
2017 "Talvelugu" Animafilm Konsultant
2016 "Õnn tuleb magades" Mängufilm Produtsent
2016 "Šuša" Dokumentaalfilm Produtsent
2015 "Must alpinist" Mängufilm Produtsent
2015 "Tiibadeta piloot" Mängufilm Produtsent
2013 "Elavad pildid" Mängufilm Produtsent

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm