Avaleht

Siim Rulli

Siim Rulli

Näitleja ja telerežissöör Siim Rulli sündis 15. oktoobril 1948 Lääne-Virumaal Kundas. 1967 lõpetas ta Kehra Keskkooli ja 1972 Tallinna Riikliku Konservatooriumi lavakunstikateedri V lennu (Voldemar Panso kursus). 1972–75 töötas Rulli näitlejana Eesti NSV Riiklikus Noorsooteatris, seejärel filharmoonia estraadiartistina ning kümme aastat televisioonis režissööri assistendina ja režissöörina, peamiselt "Noortestuudio" saadetes. 1990. aastate algul pidas ta paar aastat režissööri ametit Viktor Siilatsi stuudios "Eesti Video". Seejärel õpetas Siim Rulli "Sixtina" mannekeenide koolis näitlejameisterlikkust ja lavastas noortega etüüde. Suuremad ekraanitööd olid tal Tallinnfilmi filmides "Don Juan Tallinnas" ja "Verekivi" ning Kasahhi põnevikus "Kolmekordne pantrihüpe". Siim Rulli suri 26. juulil 2006.

Loe edasi

Fotod (3)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1992 "Daam autos " Mängufilm Portjee
1988 "Näkimadalad III jagu " Telemängufilm
1988 "Näkimadalad IV jagu " Telemängufilm
1988 "Õnnelik lapsepõlv" Tudengifilm II sõdur
1984 "Karoliine hõbelõng " Mängufilm Noor lossivalvur
1984 "Reekviem " Mängufilm Saksa ohvitser
1984 "Võõra nime all" Telemängufilm
1983 "Suletud ring " Telemängufilm Politseinik
1982 "Musta katuse all" Telemängufilm Omakaitselane
1977 "Reigi õpetaja " Mängufilm Sulane

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm