Avaleht

Ain Lutsepp

Ain Lutsepp

Näitleja Ain Lutsepp on sündinud 6. mail 1954. aastal Tallinnas. Ta lõpetas 1972. aastal Tallinna 10. keskkooli (Tallinna Nõmme Gümnaasium) ning 1980. aastal Tallinna Riikliku Konservatooriumi (Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia) lavakunstikooli IX lennu. Samast aastast töötab näitlejana Eesti Draamateatris. Ain Lutsepp on Eesti Teatriliidu esimees alates 2008. aastast, Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia kuratooriumi liige, Palamuse O. Lutsu Kihelkonnakoolimuuseumi nõukogu ja Eesti Draamateatri loomenõukogu liige. Eesti Vabaerakonna kandidaadina valiti 2015. aastal XIII Riigikogu liikmeks. Teatritöö kõrval on Lutsepp mänginud paljudes kuuldemängudes, telelavastustes, seriaalides, raadioteatris ning filmides. Ta debüteeris Tõnissoni rolliga filmis „Kevade“ (1969), millele järgnesid värvikad osatäitmised filmides „Suvi“ (1976), „Doktor ...

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2020 "Salmonid. 25 aastat hiljem " Telemängufilm
2019 "Lotte ja kadunud lohed " Animafilm Eduard (hääl)
2017 "Mehetapja/Süütu/Vari " Mängufilm Volli (Süütu)
2015 "Supilinna Salaselts" Mängufilm Linnapea
2012 "Deemonid" Mängufilm Ants
2011 "Idioot" Mängufilm Jepantsin
2010 "Pilvede all" Teleseriaal Albert
2008 "Detsembrikuumus " Mängufilm Julius Saarepuu
2007 "Brigaad 3" Teleseriaal peaarst dr. Zetli
2006 "Leiutajateküla Lotte" Animafilm Eduard (hääl)

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm