Avaleht

Ants Jõgi

Ants Jõgi

Näitleja Ants Jõgi sündis 6. augustil 1892. aastal Viljandis. Ta õppis Holstre vallakoolis ja Viljandis K. Wilhelmsoni eraalgkoolis, käis Karl Jungholzi näitemängukursustel. Töötas 1910–15 kingsepana, lavateed alustas 1911 Keilas Karl Vasko teatritrupis ja 1914 Viljandi Koidu seltsis. Teenis 1915–18 Vene armees ja Punaarmees. Jõgi töötas 1920–21 Ugalas (oli ka selle teatri asutajaid), 1921–49 Estonias ja 1949–77 Draamateatris. Ta on mänginud operettides, nukulavastustes, kuuldemängudes, telelavastustes ning filmides, tegelnud graafika ja pisiplastikaga. 1975. aastal sai ta Eesti NSV teenelise kunstniku aunimetuse. Ants Jõgi suri 19. veebruaril 1983. aastal Tallinnas ja on maetud Metsakalmistule.

Ants Jõgist on Leida Laius teinud 1978. aastal portreefilmi „Jäljed ...

Loe edasi

Fotod (2)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1980 "Jõulud Vigalas " Mängufilm Isa, vanaperemees
1979 "Õpetaja" Mängufilm
1977 "Surma hinda küsi surnutelt " Mängufilm Antoni isa
1976 "Suvi " Mängufilm Vagunisaatja
1975 "Aeg maha!" Telemängufilm Postiljon
1975 "Briljandid proletariaadi diktatuurile, I jagu" Mängufilm Härra Saks, pandimajapidaja
1975 "Briljandid proletariaadi diktatuurile, II jagu" Mängufilm Härra Saks, pandimajapidaja
1970 "Kolme katku vahel" Telemängufilm Jakov
1970 "Tuulevaikus " Mängufilm Taat
1968 "Hullumeelsus " Mängufilm Maletaja

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm