Avaleht

Vallo Toomla

Biograafia

  • Vallo Toomla (s. 1983) on õppinud Tartu Ülikoolis teoloogiat ning jätkanud õpinguid filmirežii erialal Balti Filmi- ja Meediakoolis. Vallol on mitmekülgseid rolle nii kaamera ees kui taga, kuid peamiselt on ta tuntud filmilavastajana. Ta on teinud viis lühifilmi ja ühe animafilmi – „Limonaadi lugu“ (2013). Viimane on tehtud ühes Põhja-Euroopa tuntumas ja mainekamas animatsioonistuudios Nukufilm OÜ. Tema esimene tudengifilm "Koolja" (2009) valiti Pimedate Ööde Filmifestivali lafestivali Sleepwalkersi programmi, mis võitis auhinna Eesti parima lühifilmi eest. Vallo tudengifilme on näidatud Eesti Rahvusringhäälingus ning tema lühifilm "Saatana Vodevill" (2010) linastus ka Eesti kinodes. Tema debüütfilm “Teesklejad” esilinastus 19. septembril 2016 San Sebastiani rahvusvahelisel filmifestivalil - New Directos Section. Eesti esilinastus toimus 6. oktoobril 2016 CC Plazas.

    Vallo Toomla filmograafia:

    2009 – „Koolja“ (lühifilm/ 15’24’’)

    2010 – “Saatana Vodevill” (lühifilm/ 20’45’’)

    2010 – “Protsess”

    2011 – “Elisabeth von Ungern-Sternmeer”

    2013 – “Limonaadilugu” (lühinukufilm)

    2015 – “Kontakt” (lühifilmide kogumik)

    2016 – “Teesklejad” (102 min/ DCP)

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm