Avaleht

Jüri Tallinn

Jüri Tallinn

Muusikateadlane, režissöör ja stsenarist Jüri Tallinn sündis 1. augustil 1948 Tallinnas. Ta õppis Jõhvi Lastemuusikakoolis, 1964–68 Tartu Muusikakoolis (õpetaja Maris Valk-Falk) ja 1968–71 Tallinna Riiklikus Konservatooriumis klaverit (Laine Metsa klass). J. Tallinn oli ka Eino Tambergi õpilane, aga ei lõpetanud kompositsiooniklassi, vaid sai 1976 TRK diplomi muusikateaduse erialal (töö "Muusikapropaganda massikommunikatsioonivahendites. Valgusmuusika elementide rakendamine televisiooni muusikasaadetes"). 1969. aastast asus tööle televisioonis,  ETV õppestuudio režiiosakonna (juhendaja Tõnis Kask) lõpetas ta kiitusega.

Loe edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2004 "Karl Johani sünd" Dokumentaalfilm Režissöör
2003 "Armuunelmad" Mängufilm Produtsent
1995 "Reekviem laevale m/s Estonia" Dokumentaalfilm Režissöör
1992 "Laulusillad" Dokumentaalfilm Režissöör
1989 "Eesti ballaadid" Muusikafilm Režissöör
1988 "Koorifestival "Tallinn 1988"" Muusikafilm Režissöör
1988 "Lihtsad laulud" Muusikafilm Režissöör
1988 "Mängib Ivari Ilja" Muusikafilm Režissöör
1988 "Muistse mere laulud" Muusikafilm Režissöör
1988 "Tasase maa laulud" Muusikafilm Režissöör

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm