Avaleht

Ilmar Raag

Ilmar Raag

Režissöör, stsenarist ja filmikriitik Ilmar Raag on sündinud 21. mail 1968. aastal Kuressaares Saaremaal ja õppinud Kingissepa 2. Keskkoolis (praegune Kuressaare Gümnaasium). 1986. aastal astus ta Tartu Ülikooli ajalugu õppima, peale esimest kursust võeti kaheks aastaks Nõukogude armeesse, seejärel jätkas õpinguid. 1992 sai ta aastase Prantsuse riigi stipendiumi ja asus õppima kinomänedžmenti Saint-Denis's asuvas Pariisi VIII ülikoolis, praktikal viibis Prantsuse Rahvusliku Kinokeskuse välissuhete osakonnas. Seejärel astus la Sorbonne Nouvelle'i ehk Pariisi III ülikooli filmiteaduskonda, mille lõpetas 1996. aastal. Tema diplomitöö käsitles Euroopa väikeriikide filmide levitamist. 1997. aastal sai kunstiajaloolase diplomi ka Tartu Ülikoolist, töö teemaks kontseptualistlik kunst, juhendajaks Kaur Alttoa. ...

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2017 "Talvelugu" Animafilm Dialoogi autor
2015 "Kristus elab Siberis" Dokumentaalfilm Autojuht
2015 "Vabad mehed" Teleseriaal Režissöör
2014 "Ma ei tule tagasi" Mängufilm Režissöör
2013 "Kertu" Mängufilm Režissöör
Stsenarist
2012 "Eestlanna Pariisis " Mängufilm Režissöör
Stsenarist
2011 "Täitsa lõpp " Mängufilm Režissöör
Juhendaja
2010 "September" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
2008 "Detsembrikuumus " Mängufilm Toimetaja
2008 "Klass: elu pärast" Teleseriaal Režissöör
Stsenarist

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm