Avaleht

Priit Pärn

Priit Pärn

Stsenarist, režissöör ja kunstnik Priit Pärn on sündinud 26. augustil 1946 Tallinnas. Lõpetas 1965. aastal Tapa Keskkooli ja 1970 Tartu Ülikooli bioloogiateaduskonna. Aastatel 1969—1970 töötas ta Zooloogia ja Botaanika Instituudis Tartus vaneminsenerina, 1970—1976 Tallinna Botaanikaaias taimeökoloogina. 1974 tegi Pärn lepinguga kunstnik-lavastajana Tallinnfilmis joonisfilmi „Kilplased“ (režissöör Rein Raamat) ja oli samal aastal nukufilmi „Muinasjutt Tema Majesteedist“ (režissöör Heino Pars) stsenaariumi üks autoreid. 1976. aastal asus Pärn kunstnik-lavastaja ja režissöörina tööle Tallinnfilmi stuudios Joonisfilm, kus juba 1977. aastal valmis tema esimene autorifilm "Kas maakera on ümmargune?". 1994 jätkas Pärn tööd stuudios Eesti Joonisfilm.

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2017 "Manivald" Animafilm Konsultant
2016 "Fatcula" Animafilm Stsenaariumi konsultant
2016 "Silmadeta jahimees" Animafilm Režissöör
Stsenarist
Kunstnik
Animaator
2016 "Siseilmadest väljas" Animafilm Monteerija
2015 "Elu Herman H. Rott'iga" Animafilm Stsenaariumi konsultant
2015 "Velodrool" Tudengifilm Juhendaja
2014 "Lendurid koduteel" Animafilm Režissöör
Stsenarist
Kunstnik
Monteerija
Animaator
Tüübikunstnik
Kaadripaigutus
2014 "Must stsenaarium" Animafilm Stsenaariumi konsultant
Konsultant
2014 "Põhjatäht" Animafilm Stsenarist
2014 "Teisel pool metsa" Animafilm Konsultant

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFSA
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm