Avaleht

Paul Poom

Paul Poom

Näitleja Paul Poom on sündinud 30. juunil 1958. aastal Tallinnas. 1976. aastal lõpetas ta Tallinna 37. Keskkooli ja 1980 Tallinna Riikliku Konservatooriumi lavakunstikateedri IX lennu (kursuse juhendaja Merle Karusoo). Paul Poom töötas 1980–88 näitlejana V. Kingissepa nimelises TRA Draamateatris. Peale selle esines ta Eesti Raadios ja Eesti Televisioonis, mängis filmides ("Ideaalmaastik", "Giordano", "Ainus pühapäev") ja telelavastustes ("Vandersellid", "Mamouret", "Vigased pruudid"), oli tuntud estraadinäitleja ja konferansjeena ning kirjutas lavamuusikat. Populaarse näitleja paljutõotavale karjäärile tegi traagilise lõpu jõhker kallaletung 1993. aasta märtsis, mille tõttu ta invaliidistus.


Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1994 "Victoria (Ühe armastuse lugu) I jagu " Mängufilm Camilla isa
1994 "Victoria (Ühe armastuse lugu) II jagu " Mängufilm Camilla isa
1993 "Tallinn pimeduses " Mängufilm Dublant
1992 "Tule tagasi, Lumumba " Mängufilm
1991 "Rahu tänav" Mängufilm
1990 "Ainus pühapäev " Telemängufilm Valter
1990 "Semm" Tudengifilm
1989 "Äratus " Mängufilm
1989 "Perekonnapildid" Mängufilm Pillimees
1988 "Giordano" Tudengifilm Aadu Kaarjas, fotograaf

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm