Avaleht

Sulev Nõmmik

Sulev Nõmmik

Näitleja, lavastaja, humorist ja tantsija Sulev Nõmmik (1936. aastani Nabi) sündis 11. jaanuaril 1931 Tallinnas. Lõpetas 1959 Tallinna Koreograafiakooli (Eesti Riikliku Koreograafilise Kooli) ja Tallinna Kultuurharidusala Kooli. Koreograafiakooli VI lennu (Kalju Saarekese klass) lõpetasid samuti Tamara Soone, Larissa Kaur, Natalja Lukaševitš, Helga Ojalo, Väino Aren, Ago-Endrik Kerge, Anton Bome, Aleksander Eiche, Enn Suve ja Erkki Tann. Seejärel õppis ta 1960–64 lavastamist Leningradi Teatri-, Muusika- ja Kinematograafiainstituudis. Juba 1947 sidus Sulev Nõmmik oma elu RAT Estoniaga (töötas seal 1947–48 valgustajana, 1948–51 ja 1954–62 balletitantsijana ning 1962–92 näitlejana, näitejuhina ja lavastajana).

Loe edasi

Fotod (4)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1988 "Karavan liigub edasi" Muusikafilm Režissöör
1987 "Meie Uduvere" Dokumentaalfilm Režissöör Kärna Ärni
1987 "Sulev Nõmmik " Dokumentaalfilm Stsenarist
1983 "Kui jala Austraaliasse saab" Dokumentaalfilm Teksti lugeja
1981 "Nukitsamees " Mängufilm
Muusikafilm
Vanaisa
1978 "Siin me oleme" Telemängufilm Režissöör Aadu
1977 "Roosid lõunast" Muusikafilm Režissöör
Stsenarist
1976 "Sa oled mu majakas " Muusikafilm Režissöör
1975 "Jõmm" Telemängufilm Režissöör
1975 "Poiste laulud" Muusikafilm Režissöör

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm