Avaleht

Jaanus Nõgisto

Jaanus Nõgisto

Režissöör, produtsent, helilooja ja kitarrist Jaanus Nõgisto on sündinud 21. jaanuaril 1956. aastal Tallinnas. Õppinud Tallinna 37. Keskkoolis. 1979 lõpetas Tallinna Pedagoogilise Instituudi kultuurharidustöö teaduskonna režissöörina, 1979–1980 õppis Tartu Ülikoolis psühholoogiat. 1979 asus tööle Eesti Televisiooni režissööri assistendina, 1982. aasta augustis sai tast ETV muusika- ja meelelahutussaadete režissöör. Töötanud ETV ja TV3 pearežissöörina. 2000. aastast toodab teleprogramme, reklaame jm omaenda produktsioonifirmas Reklaamirebased. Nõgisto on osalenud enam kui 1000 muusika, kunsti ja meelelahutusliku telesaate tootmises. Ta on mänginud ja loonud muusikat mitmes Eesti ansamblis: Aatomitriikraud (1972-1973), Ruja (1973–1988), In Spe (1980–1982),  Con Amores B (1985),  Led R (2003), Jaanus Nõgisto ja Tõnu ...

Loe edasi

Fotod (2)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2018 "Päikesepoiss Risto Joost" Dokumentaalfilm Režissöör
2011 "Kormoranid ehk nahkpükse ei pesta " Mängufilm Jaanus Nõgisto
1999 "Eesti kunst. Laurentsius" Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
1998 "Eesti kunst. Peeter Allik" Dokumentaalfilm Režissöör
1998 "Eraelu" Dokumentaalfilm
1998 "Kallis härra Q " Mängufilm Kunstnik Vilt
1998 "Vaba vaimu saadik" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
Helilooja
1991 "Eesti nüüdiskunst Siim-Tanel Annus" Muud liigitused Režissöör
1989 "Arvo Pärdi klaverimuusika" Muusikafilm Režissöör
1988 "Kann allikal" Muusikafilm
Telemängufilm

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm