Avaleht

Roman Baskin

Roman Baskin

Režissöör ja näitleja Roman Baskin sündis 25. detsembril 1954. aastal Tallinnas näitlejate Ita Everi ja Eino Baskini pojana. Ta lõpetas aastal 1973 Tallinna 21. Keskkooli ja aastal 1980 Tallinna Riikliku Konservatooriumi lavakunstikateedri IX lennu (kursuse juhendaja Merle Karusoo). 1980–1992 töötanud teatris Vanalinnastuudio näitlejana ja lavastajana. Alates 1992 aastast vabakutseline lavastaja. Euroopa Filmiakadeemia kutsel andnud režiiloenguid Berliini Kunstideakadeemias, näitlemiseloengud Balti Filmi- ja Meediakoolis ja režiiloengud Eesti Kunstiakadeemias. 2003 aastal asutas Projektiteatri Kell Kümme.

Roman Baskini filmiloome algas 1988 aastal lühifilmiga “Vernanda”, rahvusvahelisegi tuntuse saavutas aga 1991. aastal lavastatud mängufilm “Rahu tänav”, mis on taasiseseivunud Eesti esimene mängufilm. Film valiti ...

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2019 "Lotte ja kadunud lohed " Animafilm Roberto (hääl)
2018 "Lõks" Teleseriaal Fred Raudsepp
2017 "Minu näoga onu" Mängufilm Raivo
2016 "Perekonnavaled" Mängufilm Paul
2013 "Free Range" Mängufilm Susanna isa
2011 "Idioot" Mängufilm Totski
2011 "Kirjad Inglile " Mängufilm Hull Kolonel
2011 "Kormoranid ehk nahkpükse ei pesta " Mängufilm Santana
2010 "Saatana Vodevill" Tudengifilm Pastor
2010 "Taevavõti" Mängufilm

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm