Avaleht

Anton Mutt

Anton Mutt

Fotograaf ja filmioperaator Anton Mutt sündis 22. juunil 1933 Tartus metsateadlase Vassili Muti (1892–1972) pojana. Ta lõpetas 1956 Tallinna Polütehnillise Instituudi keemiainseneri ja tehnoloogina ning 1967 Moskvas Üleliidulise Riikliku Kinematograafiainstituudi (VGIK) filmioperaatorina. 1956–90 töötas Anton Mutt televisioonis, olles õpetajaks ja eeskujuks tervele põlvkonnale, kes katsetas õnnestunult uue meediaala, telekunsti võimalusi. Anton Mutt suri 25. märtsil 2003.

Loe edasi

Fotod (4)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1989 "Kalapäev" Tudengifilm Operaator
1988 "Giordano" Tudengifilm Operaator
1987 "Garaaž" Dokumentaalfilm Operaator
1987 "Heidikud" Dokumentaalfilm Operaator
1987 "Näkimadalad I jagu " Telemängufilm Operaator
1987 "Sulev Nõmmik " Dokumentaalfilm Operaator
1986 "Tallinna karneval" Muusikafilm Operaator
1985 "Elurõõm" Muusikafilm Operaator
1985 "ENSV kunstimeistrite kontsert" Muusikafilm
Telemängufilm
Operaator
1985 "Kevad südames" Muusikafilm
Telemängufilm
Operaator

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm