Avaleht

Urmas Lennuk

Urmas Lennuk

Stsenarist ja dramaturg Urmas Lennuk on sündinud 16. oktoobril 1971. Õppis 1979-1990 Tamsalu Keskkoolis, aastatel 1992-1993 Tallinna Pedagoogilises Instituudis eesti keelt ja kirjandust, 1996-2000 Eesti Muusikaakadeemia Kõrgemas Lavakunstikoolis lavastaja erialal. On töötanud 1991-1992 Tamsalu Kultuurimaja kunstilise juhina, 1994-1995 Saue Keskkooli eesti keele ja kirjanduse õpetajana. Aastast 2000 töötanud Rakvere teatris lavastaja, dramaturgi, näitekirjanikuna. 2001 asus Vanemuise teatri draamajuhi kohale. 2005-2008 dramaturgia õppejõud Eesti Muusikaakadeemia Kõrgemas Lavakunstikoolis. 2011-2014 oli teleseriaali Õnne 13 stsenarist. 2019. aastal sai temast Oskar Lutsu huumoripreemia 31. laureaat.

 

 

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2009 "Päeva lõpus " Mängufilm Stsenarist
Dialoogi autor
2005 "Vanameeste paradiis" Mängufilm Stsenarist
2004 "Reporter" Dokumentaalfilm Teksti autor
2004 "Ring" Mängufilm Stsenarist
2003 "Liivakellade parandaja" Mängufilm Kirjandusliku alusteose autor
2001 "Pehmed ja karvased" Teleseriaal Stsenarist
1993 "Õnne 13" Teleseriaal Stsenarist

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm