Avaleht

Kadri Kõusaar

Kadri Kõusaar

Režissöör ja kirjanik Kadri Kõusaar on sündinud 8. septembril 1980. aastal Pärnus. Ta õppis 1987–1998 Tallinna Inglise Kolledžis, 1999–2003 Tartu Ülikoolis hispaania keelt ja kirjandust (BA), tudeerides 2003 kevadsemestri Bologna Ülikoolis. Kõusaar on olnud Eesti Ekspressi kultuuriväljaande kirjandustoimetaja, ta on juhtinud Klassikaraadio maailmamuusikasaadet "Fantaasia" ning TV3 persoonisaadet "Mandolino" koos Aleks Lepajõega. 2011. aastal juhtis ta saadet "Seks ja küla". Samuti on ta juhtinud saateid "A4" ja Raadio 2-s "Cafe Duo". 2007. aastal debüteeris Kadri Kõusaar mängufilmiga "Magnus". See on esimene Eesti film, mis on jõudnud Cannes'i filmifestivali ametlikku programmi (Un Certain Regard). Harju Maakohus keelas filmi näitamise ja levitamise Eestis, ...

Loe edasi

Fotod (4)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2016 "Ema" Mängufilm Režissöör
2014 "Auster" Mängufilm Produtsent
Režissöör
Operaator
2013 "Kohtumõistja" Mängufilm Režissöör
Stsenarist
2007 "Jan Uuspõld läheb Tartusse " Mängufilm VIP külaline
2007 "Magnus " Mängufilm Kaasprodutsent
Režissöör
Stsenarist

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFSA
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm