Avaleht

Margus Karu

Margus Karu

Kirjanik Margus Karu sündis 11. septembril 1984. aastal Tallinnas. Ta õppis Laagna gümnaasiumis ja Gustav Adolfi gümnaasiumis ning seejärel filmirežiid Tallinna Ülikoolis (BA audiovisuaalne meedia). Töötas noorteajakirja Saffer vastutava väljaandjana, Kuukulgur Film OÜ reklaami- ja filmiprodutsendina, oli telesaate „Õige valik“ produtsent, „Eesti otsib superstaari“ osalejate peakoordinaator, vabakutseline manager ja copywriter, lõi näitlejate valijana jm ametikohtadel kaasa mitmes filmis, näiteks "Must alpinist", "Risttuules" ja „Bodom“. Aastal 2010 ilmus Margus Karu debüütromaan "Nullpunkt", millest sai kiiresti menuromaan. Selle noorsooteemalise raamatu ainetel valmis 2014. aastal täispikk mängufilm, samuti valmisid tele- ja teatrilavastus. 2014. aastal valminud film oli tolle aasta vaadatuim kodumaine mängufilm, kogu ...

Loe edasi

Fotod (2)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2016 "Bodom" Mängufilm Näitlejate valija
2015 "Must alpinist" Mängufilm Näitlejate valija
2014 "Nullpunkt" Mängufilm Kirjandusliku alusteose autor
Näitlejate valija
2014 "Nullpunkt" Teleseriaal Kirjandusliku alusteose autor
2014 "Risttuules" Mängufilm Näitlejate valija
2013 "Mai" Mängufilm Näitlejate valija
2013 "Öine vahetus" Tudengifilm Režissööri I assistent
2012 "ANKH" Tudengifilm Nakatunud #2
2012 "Kirjanik" Tudengifilm Ruben
2011 "Kormoranid ehk nahkpükse ei pesta " Mängufilm Režissööri I assistent

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm