Avaleht

Maria Klenskaja

Maria Klenskaja

Näitleja Maria Klenskaja on sündinud 29. jaanuaril 1951. aastal Tartus. Ta lõpetas 1974. aastal Tallinna Riikliku Konservatooriumi lavakunstikateedri 6. lennu. Aastatel 1968-1970 töötas Klenskaja Noorsooteatris rekvisiitori ja grimeerijana. Näitlejana asus ta Eesti Draamateatris tööle 1974. aastal (esimese rolli tegi seal juba tudengina 1972. aastal). Aastatel 1988-1989 töötas ta Vanalinnastuudios, alates 1989. aastast on ta taas Eesti Draamateatri näitleja. Maria Klenskaja on teatritöö kõrval osalenud ka paljudes filmides, telesarjades ja kuuldemängudes. Tema parimad rollid on tehtud filmides „Indrek“ 1976, „Surma hinda küsi surnutelt“ 1977, „Püha Susanna ehk Meistrite kool“ 1984, „Naerata ometi“ 1985, „Keskea rõõmud“ 1986, „Saja aasta pärast mais“ 1986, ...

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2020 "Vee peal (tootmises)" Mängufilm Andrese vanaema
2018 "Seltsimees laps " Mängufilm Vanaema Minna Katariina
2015 "Vehkleja" Mängufilm Õpetaja
2013 "Heino Eller. Quinta Essentia" Dokumentaalfilm Teksti lugeja
2008 "Lotmani maailm" Dokumentaalfilm Teksti lugeja
2007 "Georg " Mängufilm Ingeborg
2006 "Vägev võlur" Mängufilm Tädi Ursula
2006 "Vana daami visiit " Mängufilm Politseiülema naine
2003 "Õpetajate tuba" Teleseriaal käsitööüpetaja Helju Tiit
1998 "Eraelu" Dokumentaalfilm

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm