Avaleht

Evelin Soosaar

Evelin Soosaar

Vaata ka Evelin Soosaar-Penttilä ja Evelin Penttilä

Produtsent Evelin Soosaar-Penttilä (a-st 2017 Evelin Penttilä) on sündinud 22. juunil 1985 Tartus. Lõpetanud 2004  Miina Härma Gümnaasiumi ja 2007 Tartu Ülikooli riigiteaduste bakalaureuseõppe. Seejärel õppinud Media Business Schooli MEGA kursusel Hispaanias, töötanud mitmete eesti produtsentide ja filmide juures. Lisaks ka Londonis Film and Music Entertainmentis, Helsinkis Matila Röhr Productionsis ning Berliinis Egoli Tossell Filmis. 2012 sai Evelin Nipkowi programmi stipendiumi. Evelini filmograafiasse kuuluvad festivalidel mööda maailma rännanud Andrew Bondi lühifilm “Legend Vägevast Seebist” ja Maria Reinupi “Mai”. 2014. detsembris esilinastunud “Nullpunkt” oli Evelini esimene täispikk mängufilm produtsendina.

Loe edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2013 "Mai" Mängufilm Produtsent
2012 "Kirjanik" Tudengifilm Produtsent
2011 "Legend vägevast seebist" Tudengifilm Produtsent
2009 "Püha Tõnu kiusamine " Mängufilm Tootmisassistent
2009 "Vasha " Mängufilm Klapp
2008 "Detsembrikuumus " Mängufilm Platsi administraator
2008 "Soovide puu " Mängufilm Tootmisjuht
2007 "Kinnunen " Mängufilm Platsi administraator
2007 "Vastutuulesaal" Dokumentaalfilm Tootmisassistent

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm