Avaleht

Veiko Õunpuu

Veiko Õunpuu

Režissöör Veiko Õunpuu on sündinud 16. märtsil 1972 Saaremaal. Lõpetas 1990 Jüri keskkooli, 1992 - 1995 õppis Estonian Business School’is rahvusvahelist ärijuhtimist, 1999 Eesti Humanitaarinstituudis kirjandusteooriat ja semiootikat ning 2003 Eesti Kunstiakadeemias maalikunsti. Filmi alal iseõppija. Ta on pidanud rohkesti erinevaid ameteid autojuhist müügimeheni, teinud reklaame ja olnud Eesti Ekspressi kolumnist, 1998 – 1999 rändas Tais ja Indias. Aastal 2000 asutas produktsioonifirma Sugar Film OÜ, kus oli Marko Raadi täispika mängufilmi „Agent Sinikael“ (2002) produtsent. Aastatel 2002 – 2003 töötas stuudios Rudolf Konimois Film reklaamklippide produtsendina, 2005 jätkas reklaamfilmidega Kuukulgur Filmis, kus valmis ka tema debüüt - lühimängufilm „Tühirand“, mis ...

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2019 "Viimased" Mängufilm Režissöör
Stsenarist
2015 "Roukli" Mängufilm Režissöör
Stsenarist
2013 "Free Range" Mängufilm Režissöör
Stsenarist
2013 "Tupsu" Tudengifilm
Mängufilm
Juhendaja
2011 "Rotilõks " Mängufilm Aiapanija
2009 "Püha Tõnu kiusamine " Mängufilm Režissöör
Stsenarist
II operaator
2007 "Sügisball " Mängufilm Režissöör
Stsenarist
Monteerija
Kitarrist restoranis
2006 "Tühirand" Mängufilm Režissöör
Stsenarist
2002 "Agent Sinikael " Mängufilm Produtsent
1997 "Minu Leninid " Mängufilm Autojuht

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm