Avaleht

René Vilbre

René Vilbre

Tele- ja filmirežissöör René Vilbre on sündinud 17. mail 1970. aastal Rakveres. Ta õppis pärast Rakvere 1. Keskkooli Tallinna 2. Tehnikakoolis, kus sai 1989 kinomehaaniku kutse ning näitas seejärel paar aastat filme Tallinna kinodes Pioneer ja Lindakivi. 1997 lõpetas ta Tallinna Pedagoogikaülikooli filmieriala mängufilmide režissöörina. Töötanud 1995–2001 Eesti Televisioonis filmisaadete režissöörina, aastast 2001 ETV pearežissöör (k.a ekraanigraafika). Vilbre oli üks filmisaadete „Ffriik!“ (1996–1998) ja „Ffriigiteataja” (1998–1999; mõlema saate juht Ilmar Raag, toimetaja Jaak Lõhmus) formaadi autoreid. Kultuurisaate „OP!“ (1999–2001) autor, „Kreisiraadio“ (1997–2003) ja „Valguse märgi“ (1998–1999) režissöör, 2002. aasta Eurovisiooni lauluvõistluse üldkontseptsiooni autor ja vaheklippide režissöör, stsenarist ja kunstiline ...

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2019 "Klassikokkutulek 3: Ristiisad" Mängufilm Režissöör
2018 "Klassikokkutulek 2: Pulmad ja matused" Mängufilm Režissöör
2016 "Klassikokkutulek" Mängufilm Režissöör
2014 "Väikelinna detektiivid" Teleseriaal Režissöör
2013 "Väikelinna detektiivid ja Valge Daami saladus" Mängufilm Režissöör
2011 "Täitsa lõpp " Mängufilm Režissöör
Juhendaja
Konsultant
Joodik ja huligaan
2008 "Mina olin siin " Mängufilm Režissöör
2007 "Universitas Tartuensis 375" Dokumentaalfilm Režissöör
2005 "Kuum külm sõda: Haukka Grupp" Dokumentaalfilm Režissöör
2005 "Röövlirahnu Martin " Mängufilm Režissöör

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm