Avaleht

Erik Põllumaa

Erik Põllumaa

Operaator Erik Põllumaa on sündinud 11. jaanuaril 1985. aastal Tartus. Ta lõpetas 2004 Tartu Miina Härma Gümnaasiumi ja õppis seejärel 2004-2005 Tartu Ülikoolis materjaliteadust. Aastatel 2006-2012 õppis ta Tallinna Ülikooli Balti Filmi- ja Meediakoolis operaatoritöö erialal. Läbitud koolitusi: Kodak & Arri workshop: Stop by – Shoot film (2008), Budapest Cinematography Masterclass as Scholar (2009), Tridoc Documentary Workshop, Bulgary (2010), Camerimage (2009, 2011). On teinud operaatorina koostööd mitmete filmitootmisettevõtetega.

Loe edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2020 "Rain " Mängufilm Operaator
2020 "Üht kaotust igavesti kandsin" Dokumentaalfilm Lisavõtete operaator
2019 "Jeesus juhatab Sind kiirteele" Mängufilm Operaator
2019 "Marju Lepajõe. Päevade sõnad" Dokumentaalfilm Operaator
Pilditöötleja
2019 "Skandinaavia vaikus" Mängufilm Operaator
2018 "Juured: Emaga kloostris" Dokumentaalfilm Operaator
2018 "Kala" Mängufilm Operaator
2018 "Portugal " Mängufilm Operaator
Värvimääraja
2018 "Võta või jäta " Mängufilm Operaator
Värvimääraja
2017 "Mehetapja/Süütu/Vari " Mängufilm Operaator
Värvimääraja

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm