Avaleht

Janno Põldma

Janno Põldma

Filmirežissöör ja operaator Janno Põldma on sündinud 7. novembril 1950 Tallinnas. Lõpetanud 1969 Tallinna 36. Keskkooli. Töötanud aastast 1973 Tallinnfilmis, alul operaatori assistendina, seejärel operaatorina. Pärast stuudio lagunemist siirdus 1993. aastal tööle Eesti Joonisfilmi. On filminud üles üle 20 joonisfilmi (enamik Priit Pärna filme, Rein Raamatu "Suur Tõll", "Põrgu" jne). Režissöörina debüteeris groteskse nukufilmiga "Vennad ja õed" (1991). Kirjutanud Lembit Ulfsaki koguperemängufilmi "Lammas all paremas nurgas" (1992) stsenaariumi, lastejutustuse "Džuudopoisid" (1985) ning kahasse Heiki Ernitsaga filmiraamatud "Lepatriinude jõulud" (2002), „Leiutajateküla tähtis päev“ (2006) ja "Lotte olümpiaraamat" (2008). Lasteraamatute konkursi „Nukits“ esikoht kirjanike kategoorias 2004. Kirjutanud ka nuku- ja noortenäidendeid.

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2019 "Lotte ja kadunud lohed " Animafilm Režissöör
Stsenarist
Monteerija
2017 "Lotte lood" Teleseriaal Stsenarist
2011 "Lotte ja kuukivi saladus" Animafilm Režissöör
Stsenarist
Monteerija
2007 "Ma kuklas tunnen..." Animafilm Monteerija
2007 "Must lagi" Animafilm Režissöör
Stsenarist
Kunstnik
Monteerija
2007 "Sügiseleegia" Animafilm Režissöör
Stsenarist
Kunstnik
2007 "Tuled öös" Animafilm Monteerija
2007 "Üks" Animafilm Konsultant
2006 "Leiutajateküla Lotte" Animafilm Režissöör
Stsenarist
Monteerija
2002 "Kontsert Porgandipirukale" Animafilm Režissöör
Stsenarist
Monteerija

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm