Avaleht

Elmo Nüganen

Avaleht

Elmo Nüganen

Elmo Nüganen

Teatri- ja filmilavastaja, näitleja ja pedagoog Elmo Nüganen on sündinud 15. veebruaril 1962. aastal Jõhvis. Ta lõpetas 1980. aastal Tallinna 37. Keskkooli ja 1982. aastal Tallinna 4. Tehnikakooli rätsepa eriala. Õppis 1982–1983 Tallinna Pedagoogilises Instituudis näitejuhtimist, lõpetas 1988 Tallinna Riikliku Konservatooriumi lavakunstikateedri XIII lennu (kursuse juhendaja Kalju Komissarov) näitlejana. Nüganen töötas 1988–1992 Ugala teatris näitleja ja lavastajana ning 1992–2021 Tallinna Linnateatri (1994. aastani Noorsooteatri) peanäitejuhina. On lavastanud ka Venemaal, Poolas ja Lätis.

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2022 "Apteeker Melchior" Mängufilm Režissöör
Stsenarist
2020 "O2 " Mängufilm Major Kurg
2018 "Portugal " Mängufilm Ülemus
2017 "Lotte lood" Teleseriaal Lotte vanaisa
2015 "1944" Mängufilm Režissöör
2013 "Mandariinid" Mängufilm Margus
2012 "Deemonid" Mängufilm Võõras
2012 "Puhastus" Mängufilm Isa
2012 "Seenelkäik " Mängufilm Bensiinijaama müüja
2006 "Meeletu " Mängufilm Režissöör
Stsenarist

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm