Avaleht

Liis Nimik

Liis Nimik

Dokumentalist ja mängufilmide montaažirežissöör Liis Nimik on sündinud 30. oktoobril 1979 Tallinnas. Õppinud Kuressaare Gümnaasiumis, Tallinna Tehnikaülikooli Kõrgemas Majanduskoolis 1998–2002, vahetusüliõpilasena Rootsis 2001–2002 ning Balti Filmi- ja Meediakoolis montaažirežissööri erialal 2006–2011 ja dokumentaalfilmi režii alal 2012–2015 (MA). Alates 2011. aastast on ta tegev montaažirežissöörina, olles monteerinud suure osa rahvusvaheliselt edukatest arthouse filmidest Eestis – „Free Range“ (rež Veiko Õunpuu, 2013), „Risttuules“ (rež Martti Helde, 2014), „Roukli“ (rež Veiko Õunpuu, 2015), „Portugal“ (rež Lauri Lagle, 2018). Liis Nimiku kogemus mängufilmimonteerijana on andnud tema dokfilmidele unikaalse keele, tema „Eesti lugude“ sarjas linastunud dokumentaalfilme "Helene elukool" (2010), "Parem homne" (2012) ja "Veel üks ...

Loe edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2018 "Portugal " Mängufilm Monteerija
2018 "Sirgala südamed " Dokumentaalfilm Toimetaja
2017 "Lembri Uudu " Dokumentaalfilm Produtsent
Toimetaja
2015 "Moest väljas" Dokumentaalfilm Monteerija
2015 "Muidu üks mees" Tudengifilm Toimetaja
2015 "Roukli" Mängufilm Monteerija
2014 "Risttuules" Mängufilm Monteerija
2014 "Sisekõla" Dokumentaalfilm
Tudengifilm
Toimetaja
2013 "Free Range" Mängufilm Monteerija
2013 "Minut ja lammas" Dokumentaalfilm Toimetaja

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm