Avaleht

Viktor Nevežin

Viktor  Nevežin

Režissöör Viktor Nevežin sündis 4. aprillil 1906 Peterburis. Õppis 1929–30 Moskva Riiklikus Teatriinstituudis (GITIS) näitlejaks, 1935 lõpetas Riikliku Kinematograafia Instituudi (GIK) režiiteaduskonna. Lavastajadebüüdiks oli Aleksandr Puškini poeemi motiividel vändatud muinasjuttfilm "Ruslan ja Ludmilla" (1938, koos Ivan Nikitšenkoga). 1930–1941 töötas Nevežin režissööri assistendina stuudiotes Armenkino, Mosfilm, Tadžikfilm ja Mongolkino, sõja-aastail oli ta režissöör stuudios Voentehfilm ja Kiievi Kroonikafilmide Stuudios. 1944–1952 töötas ta režissöörina Sverdlovski filmistuudios ja 1954–1961 Tallinna Kinostuudios. Viktor Nevežin suri 3. detsembril 1974 Tallinnas.

Loe edasi

Fotod (3)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1970 "Tuulevaikus " Mängufilm Mimansnäitleja
1968 "Hullumeelsus " Mängufilm
1961 "Juhuslik kohtumine " Mängufilm
Muusikafilm
Režissöör
1959 "Veealused karid " Mängufilm Režissöör
1958 "Ai-ai-ai! Kriitiline pala joodikutest" Filmikroonika Režissöör
1958 "Eduard Sõrmuse lesk Eestis" Filmikroonika Režissöör
1958 "Eesti loomakasvatajate juures" Dokumentaalfilm Režissöör
1958 "III Balti teatrikevad" Filmikroonika Režissöör
1958 "Kas tunned maad? Matsalu laht" Filmikroonika Režissöör
1958 "Klavessiin" Filmikroonika Režissöör

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm